Baydur’dan Okuyan'a ‘hafiflik’ suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Baydur’dan Okuyana ‘hafiflik’ suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 02:18

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Refik Baydur, İş Güvencesi Yasa Tasarısı nedeniyle polemiğe girdiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ı ‘‘hafif olmakla’’ suçladı.

Baydur, Türkiye İnşaat ve Tesisat Müteahhitleri İşveren Sendikası ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca düzenlenen ‘‘İnşaat Sektörünün Gündemindeki Sorunlar’’ toplantısında yaptığı konuşmada Yaşar Okuyan'a yüklendi.

Okuyan'ın, İş Güvencesi Yasa Tasarası hakkındaki düşüncelerine işaret eden Baydur, Bakan Okuyan'ın bu konuyu siyasi meta haline getirdiğini savundu. Baydur, ‘‘Memleketi yöneten bakanın ‘bunu delegeler değerlendirecektir' lafı ne açıdan baktığını gösteriyor. Ben bu memleketin bakanlarının bu kadar hafif olacağını düşünmüyorum’’ diye konuştu.

Baydur, Okuyan’ın ‘‘SSK'yı iki yılda değiştiremezsem istifa ederim’’ yönündeki sözlerine de dikkat çekerek, ‘‘Sayın Bakandan bir takım davranışları gündeme getirmesini bekliyoruz’’ diyerek, örtülü olarak istifa çağrısında bulundu. Baydur, İş Güvencesi Yasası'nın Avrupa Birliği açısından olmazsa olmaz bir niteliğe sahip olmadığını belirterek, İş Yasası'nda da köklü bazı değişikliklerin yapılmasının gerekli olduğunu kaydetti. Baydur, konuşmasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baydur, kendisinin bu güne kadar verdiği her sözü yerine getirdiğini işaret ederek, ‘‘Sayın Bakanın sıkıntılı bir dönemine rastladığımızı ümit ediyorum’’ dedi.

Tartışma ortamında Başbakan Bülent Ecevit'in bir cümleyle konuyu kapattığını ifade eden Baydur, devamında fayda olmadığını kaydetti. ‘‘Çalışma Bakanı'na uzlaşma mı teklif ediyorsunuz?’’ sorusunu Baydur, ‘‘Ben her zaman uzlaşmadan yanayım’’ diye yanıtladı.’

Üretim paketi perşembeye kaldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, üretimin ve istihdamın artırılması amacıyla işçi ve işveren temsilcileriyle yaptığı toplantıda, üretimin ve istihdamın artırılmasına ilişkin kısa vadede alınacak önlemlerin perşembe günü açıklanacağını bildirdi. Okuyan, teknik komitenin çalışmalarını 2 gün daha sürdüreceğini belirtti.

Toplantıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, TİSK Başkanı Refik Baydur, Türk-İş Genel Sekreteri Hüseyin Karakoç, TİM Başkanı Oğuz Satıcı, TESK Genel Başkanvekili Ali Paşa Aksu, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak ile ilgili sosyal taraflardan temsilciler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!