Batıçim 45.2 milyon dolara Limaş’ın galibi

Güncelleme Tarihi:

Batıçim 45.2 milyon dolara Limaş’ın galibi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Metaş bünyesinden ayırıp, 32 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı Limaş Liman Hizmetleri A.Ş’ye en yüksek teklifi Batıçim (Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş) 45 milyon 250 bin dolar ile verdi.

Böylece, limanı fiyatıyla Metaş’ı geride bırakmış oldu. Uzan Grubu’ndan devrolan Limaş’ın ihalesinde Batıçim, 42 milyon 600 dolar, Eren Holding, 42 milyon 500 bin dolar, Cer Çelik Endüstri, 25 milyon 600 bin dolar teklif verdi. 42 milyon 600 bin dolarla en yüksek teklifi veren Batıçim bu teklifi, açık artırmanın 250 bin dolarlık dilimlerle yapılacak olması nedeniyle, 42 milyon 750 bin dolara çıkarıldı. Batıçim ve Cer Çelik arasında süren açık artırmada, son olarak en yüksek teklifi 45 milyon 250 bin dolarla Batıçim verdi. Açık artırmada, Eren Holding fiyat artımında bulunmadı.

95 BİN METREKARE:

Batıçim, daha önce bu bölgeden almış olduğu 80 bin metrekarelik arazinin üzerinde, çimento siloları ve çimento değirmenleri de yapmayı amaçlıyor. Yüzde 35’i halka açık, yüzde 10.56’sı Sevinç İzmirlioğlu’na ve geri kalanı da Egeli sanayici ortaklara ait olan Batıçim’in, bölgede gerçekleştirmeyi düşündüğü yatırımlar için toplam 30 milyon dolar yatırım yapacağı belirtildi. Bölgede 3-4 yıl önce çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Batıçim Genel Müdürü Necip Terzibaşıoğlu, "Eğer satış onaylanırsa, bu liman ve daha öncesinde almış olduğumuz bölgedeki 80 bin metrekarelik araziyi birlikte kullanmayı düşünüyoruz" dedi.

30 MİLYON DOLAR YATIRIM:

Çimento değirmeni ve çimento siloları gibi projeler için büyük yatırımlar da yapacaklarını açıklayan Terzibaşıoğlu, "Arazi üzerindeki projeler, İzmir’deki fabrikamızın devamı olacak. Limanın satışıyla da bu projelerimiz tamamlanacak. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 30 milyon doları bulacak. İşlevi yüksek bir liman haline getireceğiz" dedi. Toplam uzunluğu yaklaşık 750 metre olan Limaş için ihalede Cer Çelik Endüstrisi ile yarıştıklarına değinen Terzibaşıoğlu, "Bu liman yatırmalarla beraber çevredeki bir çok sanayi kuruluşuna da hizmet verecektir" dedi.

Limaş ihalesinde kim ne teklif verdi

Batıçim: 45 milyon 250 bin dolar

Cer Çelik: 45 milyon dolar

Eren Holding: 42 milyon 500 bin dolar
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!