Batı Akdeniz şehirleri güçlerini birleştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Batı Akdeniz şehirleri güçlerini birleştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 07:00

Antalya, Burdur ve Isparta arasında iş birliğini ve ticareti geliştirmek amacıyla düzenlenen Batı Akdeniz Ticaret Buluşması’nda, pandemi sonrası yeni iş fırsatlarının ele alınması amaçlanıyor. Kamu ve özel sektörden çok sayıda katılımcının yanı sıra girişimcilerin de yer alacağı etkinlikte, E-Ticaret Sokağı ile firmaların dijital dönüşüm süreçlerine destek verilecek.

Haberin Devamı

Batı Akdeniz ekonomisinin önde gelen şehirleri Antalya, Burdur ve Isparta’nın kamu ve özel sektör temsilcileri, bölgede iller arasında iş birliği ve ticareti geliştirmek için 26-27 Mayıs’ta Antalya ANFAŞ’ta bir araya geliyor. Batı Akdeniz Ticaret Buluşması olarak adlandırılan organizasyonda, Devlet Destekleri Zirvesi, E-Ticaret Sokağı, iş insanlarını buluşturacak hızlı network ve B2B etkinlikleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğiyle SANTEK Yat İmalatı Sektör Buluşması, İnovasyon, Dijital Dönüşüm, Çevreci Dönüşüm ve Yeni Dünyada Girişimcilik konulu oturumlar düzenlenecek.

Fraport TAV Antalya Havalimanı’nın ana sponsor olduğu etkinlikte, üç ilin valilikleri, belediyeleri, oda ve borsaları, dernekler, üniversite Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) ve girişimcilik merkezleri, devlet destekleri sağlayan kurum ve kuruluşlar ile bölgede faaliyet gösteren firmaların standları da olacak.

Haberin Devamı

PANDEMİ SONRASI İŞBİRLİĞİ MESAJI

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Birlikten Güçlü Ticarete” mottosuyla ilk kez düzenlecek etkinliğin gerçekleşmesinde Antalya, Burdur ve Isparta valileri, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları ile borsaları ve derneklerin el ele vermesinin önemli rolü olduğunun altını çizdi.

Pandemi sonrası Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki işletmelerin birbirleri ile etkileşimini arttırmayı ve bölge ekonomisinin daha yüksek katma değer üretmesine fayda sağlamayı hedeflediklerini belirten Çetin, “Batı Akdeniz Ticaret Buluşması, bölgesel ticareti geliştirme, dijital ve çevreci dönüşüme öncülük etme amacıyla binlerce iş insanını bir araya getirecek büyük bir etkinlik. Antalya firmaları satın almalarının yüzde 37’sini Antalya firmalarından, yüzde 2 civarında bir kısmı Burdur ve Isparta firmalarından yapıyor.

İKİLİ GÖRÜŞMELER ÖN PLANDA OLACAK

Bunun bir nedeni tarım ve turizme dayalı ekonomik yapı, fakat diğer nedeni ise bölgemiz KOBİ’lerinin kendilerini ve ürünlerini yeterince tanıtamamaları. Antalya’daki bir işletmenin, Burdur, Isparta’daki, hatta Antalya içindeki ticaret yapabileceği işletmeden haberi olmayabiliyor. Bu nedenle ANFAŞ’ta bölgemiz firmalarının birbirleri ile ikili görüşmeler yapacağı bir alan oluşturacağız. İş insanları yeni müşteri edinme, yeni tedarikçilerle tanışma imkanı bulacak.

Haberin Devamı

Bu etkinlikle, yatırım imkânlarının geliştirilmesini planlıyoruz. Bölgemizde sektörlerin birbirlerini tamamlayıcı alanlarını görmeleri, tedarik zincirinde birbirleri ile ilişkilerinin artırılarak bölgenin ticari ve sanayi kapasitesinin geliştirilmesi ve bu şekilde ileri teknoloji ve katma değeri yüksek ürünler için işbirliği imkânlarının geliştirilmesini hedefliyoruz. Antalya’nın, Burdur’un, Isparta’nın ve ilçelerimizin potansiyelini daha iyi değerlendirelim, işletmelerimizin ticaretini artıralım, bölgemizde yaratılan katma değeri birlikte artıralım istiyoruz” açıklamasını yaptı.

BÖLGE GİRİŞİMCİLERİ BİR ARAYA GELECEK

Davut Çetin etkinliğe ilişkin şu detayları verdi: “Etkinliğin birinci gününde Tarihçi, Akademisyen, Yazar İlber Ortaylı, “Osmanlı’dan Günümüze Ekonomi Tarihi” konulu bir seminer verdi. İkinci gününde ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu etkinliğimize katılarak ‘Girişimcilik – İnovasyon’ başlıklı bir konuşma yapacak.

Konusunda öncü isimlerin katılımıyla; inovasyon, dijital dönüşüm, çevreci dönüşüm ve yeni dünyada girişimcilik gibi konularda oturumlar düzenlenecek.” Üç ilin oda ve borsalarının stand alanlarında bölge girişimcileriyle bir araya gelinmesi bekleniyor. BAKA, 3 ilin üniversite Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) ve girişimcilik merkezleriyle, devlet destekleri sağlayan kurum ve kuruluşların standları da organizasyonda yer alıyor. “En çok ilgi çekeceğini düşündüğümüz alan ise E-Ticaret Sokağı. Bölge firmalarının dijital dönüşüm süreçlerine katkı sağlamak amacıyla oluşturduğumuz bu sokakta, firmalarımızın yanı sıra genç girişimcilerimiz ve girişimci adaylarımız dünyanın ve ülkemizin önde gelen e-ticaret firmalarının temsilcileri ile bir araya gelecekler” diyen Çetin, tüm etkinliklerin ücretsiz gerçekleşeceğini belriterek; Antalya, Burdur ve Isparta’dan herkesi ANFAŞ’a davet etti.

BAKMADAN GEÇME!