Başkent Elektrik’te ödemeye yabancı banka engeli çıktı

Güncelleme Tarihi:

Başkent Elektrik’te ödemeye yabancı banka engeli çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 00:00

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, şirkette tahsisli olarak planlanan sermaye artışının tamamen ihalesine 1 milyar 610 milyon dolarla en yüksek teklifi verdikleri Başkent Doğalgaz’ın finansmanıyla ilgili olduğunu ve global kredi piyasası açıldığında bu artışın tamamının yurtdışında yapılacağını söyledi.

Reuters’a konuşan Kutman, "Bizim sermaye artırımımız tamamıyla Başkent Doğalgaz’la alakalıydı. Uluslararası bankaların tüm kredileri kapatması sebebiyle önümüzdeki yıl tekrar görüşülecek ve kredi piyasası açıldığı anda otomatik olarak bizim tahsisli sermaye artışımız devreye girecektir" dedi. Kutman, Başkent Doğalgaz’ın 550 milyon dolarlık kısmının özkaynak kalan 1.06 milyar dolar kısmın ise dış kaynak kullanılarak karşılanacağını söyledi.

Piyasa açılırsa

Başkent Doğalgaz’ı satın alacak Global-Energaz ortak girişim grubunda ABN Amro ile yüzde 33.3 oranındaki ortaklığının devam etiğini söyleyen Kutman, bu payda bir değişiklik olup olmayacağı şeklindeki bir soruyu ise, "Pay (ABN için) yukarı çıkabilir" diye yanıtladı. Bu ortak girişimde Global Yatırım Holding’in yüzde 51.66, STFA’nın yüzde 10, Energaz’ın yüzde 5 hissesi bulunuyor. Başkent Doğalgaz’da sürecin devam ettiğini hatırlatan Kutman, "Daha işi bitirmek için davet edilmedik. Bu süreç her şey toz pembe dahi olsaydı yıl sonuna kadar bitmeyecekti" dedi ve şu anda her şeyin piyasaların açılmasına bağlı olduğunu yabancı bankaların "underwrite" yaptıkları halde geri çekilip beklediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!