Başkent Elektrik Dağıtım Sabancı-Verbund'a emanet

Güncelleme Tarihi:

Başkent Elektrik Dağıtım Sabancı-Verbunda emanet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2009 15:07

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'de (Başkent Edaş) yüzde yüz oranındaki hissenin 1 milyar 225 milyon dolar bedelle Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş'ye devri gerçekleşti.

Haberin Devamı

Başkent Edaş'ın özelleştirilmesi ihalesi törenine, Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Metin Kilci, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman ve Verbund CEO'su Wolfgang Anzengruber katıldı.

Törene Davos'ta bulunan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü canlı bağlantıyla katıldı.
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu illerinde elektrik dağıtım ve perakende satış faaliyeti yürütüyor. Yaklaşık 10 milyon megavat (MWh) net tüketim ile 3 milyon aboneye hizmet veriyor.

BAŞKENT EDAŞ'IN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Başkent Edaş'ın özelleştirme ihalesi geçen yıl mayıs ayında gerçekleştirilmişti. Bu ihalede en yüksek teklifi 1 milyar 225 milyon dolar ile Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş-Österreichische Elektrizitatswirtschafts-Aktiengesellschaft (Verbund)-Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Ortak Girişim Grubu vermişti. Söz konusu grup tarafından kurulan Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş'ye bugün Başkent Edaş'ın hisselerinin devri gerçekleşmiş oldu.

Haberin Devamı

Bu arada Sabancı Halding CEO'su Ahmet Dördüncü bugün yaptığı açıklamada, 1 milyar 225 milyon doların yarısının peşin, kalan yarısının ise 2010 ve 2011'de iki taksit halinde ödeneceğini ifade etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!