Başer petrokimya sektörüne giriyor

Güncelleme Tarihi:

Başer petrokimya sektörüne giriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başer Holding petrokimya sektörüne giriyor. Petkim'in dışında Türkiye'de ilk defa petrokimya yatırımı gerçekleştiren Başer Holding, polystyrene yatırımı için Fina Oil and Chemical Co. ile lisans anlaşması imzaladı. Adana Yumurtalık'ta yapılması planlanan tesisin 50 milyon dolara malolacağını söyleyen Başer Holding Plastik Gurup Başkanı Haluk Başer, ‘‘Kurulacak fabrika yılda 80 bin ton polystyrene üretecek. İlk aşamada 40 bin ton kapasite ile birinci faz fabrika kurulup işletmeye alınacak. İki yıl içinde de 40 bin tonluk ikinci faz ilavesi ile kapasite yılda 80 bin tona çıkacak‘‘ dedi.

Holding'in gıda ambalajı sektöründe faaliyet gösteren şirketinin önemli miktarda plastik hammadeleri tüketmesinin, Grubu petrokimya yatırımı yapmaya yönelttiğini belirten Başer, bu yıl içinde temeli atılacak fabrikanın önümüzdeki yıl Kasım ayında hizmete gireceğini söyledi. Grubun hammadde ihtiyacı sağlandıktan sonra geri kalan üretimin yurtdışına ihraç edileceğini vurgulayan Başer, şöyle konuştu:

‘‘Körfez'de Suudi Arabistan dışında bu alanda yatırımı olan ülke yok. Biz de bu platformu düşünerek üretimimizi ağırlıklı olarak ihraç edeceğiz.‘‘

TEKSTİLDE MARKALAŞACAK

Geçen yıl İş Bankası'ndan 75 milyon marka Güney Sanayi'yi satın alan Grup, tekstilde marka yaratmak için çalışıyor. Yılda 40 milyon metrekare üretim yapan Güney Sanayi'nin üretimini 60 milyon metrekareye çıkartacaklarını belirten Başer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Başer, tekstilde kapasite artırımlarını tamamladıktan sonra marka yaratacaklarını söyledi. Şuanda üretimin yüzde 35'ini iç piyasaya verdiklerini belirten Başer, bu oranın yükseltileceğini belirterek ‘‘ Şuanda Avrupa, Suudi Arabistan ve ABD'ye ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda ABD'ye yapılan tekstil ihracatı artacak. Türk tekstil sektöründe plansız büyümeden kaynaklanan bir takım yapısal sorunlar var. Bu aşıldıktan sonra daha sağlıklı bir zeminde ilerlemek mümkün. Dış pazarda düzenli kalitede, iyi fiyatla, istenilen zamanda malı vermeniz esastır. Bu standartlar sağlandıktan sonra Türk tekstili ilerlemeye devam edecektir‘‘ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!