BaÅŸçı'dan ODTÜ yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Başçıdan ODTÜ yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 11:26

Kamuoyunda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) üzerinden devam eden tartışma Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştirdiği 2013 yılı beklentileri toplantısına da damga vurdu. Kendisi de bir ODTÜ mezunu olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başcı, "Ne diyeyim ki ben ona" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Toplantıda yaptığı açıklamaların ardından, bir gazetecinin "Son dönemde ODTÜ ile ilgili kamuyounda büyük bir tartışma yaşanıyor. Siz de bir ODTÜ mezunusunuz. Yaşanan ve söylenenleri nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna diğer soruları toplu olarak cevaplandırırken yanıt vermedi.

Bunun üzerine sorunun hatırlatılması üzerine, "Ne diyeyim ki ben ona" dedi.Â

2013 ENFLASYON HEDEFÄ° YÃœZDE 5

Başcı, para politikası ile ilgili gerçekleştirdiği sunumda enflasyon, kur, cari açık ve bankaların kaldıraç oranları konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Başçı, 2013 yılında enflasyonun yüzde 5'e çok yakın olarak gerçekleşeceğini ve bunun enflasyon hedefine başlanan dönemin en düşük enflasyonu olabileceğini söyledi. Başçı, 2015 enflasyon hedefini ise yüzde 5 olarak açıkladı. Başçı, 2013 yılında döviz alım ve satım ihalelerinin politika araçları arasında olmayacağını ve bu dönemde döviz alım satımı gerçekleştirmeyeceklerini de belirtti. MB Başkanı, gelecek yıl için kur riski konusunda da uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Başçı, 2013 yılında uygulayacakları politika araçlarını sıralarken, "Faiz koridoru, politika faizi, TL likidite  yönetimi, yabancı para likidite yönetimi, vadeye dayalı zorunlu karşılıklar,  kaldırca dayalı zorunlu karşılıklar ve rezerv opsiyonu mekanizmasını  kullanacağız. Döviz alımları ve döviz satımlarını yapmayı gerekmedikçe öngörmüyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!