Başbakan yumuşasın fındık fiyatı yükselsin

Güncelleme Tarihi:

Başbakan yumuşasın fındık fiyatı yükselsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 00:00

Giresun Ziraat Odası Başkanı Ömer Akbaşlı, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın fındıkla ilgili son mesajlarının havayı biraz yumuşattığını savunarak, "Birkaç olumlu konuşmayla fındığın fiyatı 10’ar kuruş artar. Olumlu konuşmalar yapsınlar" dedi.

GİRESUN Ziraat Odası Başkanı Ömer Akbaşlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın herşeyi bilme gibi bir lüksü olmadığını vurgulayarak, "Bilenlerden bilgi alır. Danışmanları vardır. Fındık danışmanı Cüneyt Zapsu. Ben Zapsu’yu hiç fındık toplarken görmedim. Olsa olsa ticaretini anlatıyordur" dedi. Akbaşlı, Zapsu’nun ticari meseleleri anlatmasında bir sıkıntı olmadığını da belirterek, "Ticari konularda bilgisi vardır. Bunu anlatsın ama üretim kısmını anlatmayı bize bıraksın. Başbakan da bizi dinlesin. Başbakan biraz bizim tarafımızdan bakmaya başladı ki yumuşadı" diye konuştu.

KAVGA HEP VAR:

Akbaşlı, üretici ile satıcılar arasındaki kavganın 1900’lü yılların başından bu yana sürdüğünü belirterek, "1935’te Celal Bayar ne diyorsa ben de onu diyorum. Alivreci fiyatı önceden belirliyor, sonra geliyor içeride dayatıyor" dedi. Akbaşlı, alivrecilerin fiyatı ocak ayı gibi belirlediğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "Çiftçiye sormuyor ki sen bu fiyata üretebilir misin. Sonra eylülde belirlediği fiyattan ver diyor. Karadeniz’in fındıktan başka kaynağı yok. Türkiye’nin tarım ihracatı 6 milyar dolar. Bunun 2 miyar doları fındık. Fındık bizim altınımız. Üreticilere sahip çıkmalı, destek olunmalı. 8 milyon kişi geçimini sağlıyor. Bu az bir rakam değil. Türkiye’nin yüzde 13’ü."

10 KURUŞA KONUŞUYOR:

Başbakan’ın önceki gün yaptığı yumuşak açıklamaların umut verici olduğunu belirten Akbaşlı "Çiftçinin sahipsiz olmadığı mesajı verildi. Başbakan’ın konuşması fiyatı 10 kuruş artırır. Bir kaç olumlu konuşmayla fiyatı 10’ar kuruş artırıp, yukarı çekebilir" dedi. Akbaşlı, "Başbakan’a güveniyorum. Umarım alacakları tedbirler bizimkilerle çelişmez. Biz de teşekkür ederiz" diye konuştu.

TAZE KAN GELSİN:

Akbaşlı, Fiskobirlik’in olağanüstü genel kongereye gidecek olmasını ise şöyle değerlendirdi: "Fiskobirlik bütün bu süreçte yıprandı. Yöneticileri de yıprandı, yoruldu. Kongreye gidilecek olması iyi. Fiskobirlik güven tazeler. Fiskobirlik’e taze kan gelir. Olumlu buluyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!