Barış Kartalı tamam

Güncelleme Tarihi:

Barış Kartalı tamam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2004 02:06

Türkiye'nin Boeing’den alacağı ‘Barış Kartalı Programı’ kapsamında tasarlanan ilk 737 havadan erken uyarı ve kontrol uçağının üretimi tamamlandı. Boeing’den yapılan açıklamaya göre, önce testlerden geçecek olan uçağın yakıt tankları gelecek ay yüklenecek.

Uçağın modifikasyonu, Boeing’in Seattle’daki Askeri Uçuş Merkezi’nde, diğer üç uçağın işlemleri de Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’nin (TAI) Ankara’daki tesislerinde gerçekleştirilecek. Boeing 737-700’den dönüştürülerek radar ve iç sistemler takılacak uçağın ilk uçuşu 2006 yılının sonunda yapılacak. Açıklamada, Türkiye’nin 2003 yılının Haziran ayında Boeing’le yaptığı anlaşma sonucu 4’ü kesin, 2’si opsiyonel toplam 6 adet 737 AEW&C siparişi verdiği belirtilerek, anlaşma kapsamında, mürettebat eğitimi ve bakım desteğinin de yer aldığı kaydedildi.

İlk uçağın 2007’de, diğer ikisinin de 2008’de Türkiye’ye teslim edilmesi planlanıyor. Boeing’in ana yüklenici olduğu projede, Northrop Grumman’ın yanı sıra TAI, Türk Hava Yolları, Aselsan, Havelsan, MSKAS ve Mikes gibi Türk şirketleri de görev alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!