Bankalarımıza Alman övgüsü

Güncelleme Tarihi:

Bankalarımıza Alman övgüsü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2006 00:00

ALMAN basını Türk bankacılık sektöründeki gelişmelerden övgüyle söz etti. Handelsblatt Gazetesi’nde yayımlanan bir haberde Türk bankacılık sektöründe yaşanan patlamanın yabancı yatırımcının da ilgisini çektiği belirtildi. Türk kredi kurumlarının iyi bir yılı geride bıraktıklarının vurgulandığı yazıda, bu olumlu eğilimin 2006 yılında da devam edeceği kaydedildi.

Yazıda İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na kayıtlı 15 bankadan 14’ünün 2005 yılının ilk 9 ayı itibariyle yaklaşık yüzde 30 oranında kár beyan ettiğine dikkat çekildi ve bu sektördeki yatırımların yüzde 27 oranında arttığı belirtildi. Kredi alımlarında da patlama yaşandığının vurgulandığı haberde, tüketici kredisi alanların sayısının geçen yıla oranla 2’ye katlandığı kaydedildi.

Konut kredisi alanların sayısında da 2005 yılının ilk 11 ayında yüzde 327 oranında bir artış yaşandığına dikkat çekilen haberde, düşen enflasyon ve faiz oranlarının Türk insanı üzerinde olumlu etki göstermeye başladığı ifade edildi. Haberde ayrıca, 72 milyonluk nüfusu olan ve bu nüfusun yaş ortalamasının 27 olduğu Türkiye’deki kredi kurumlarının gelişme potansiyelinin yüksek olduğu ve bu özelliğiyle yabancı yatırımcıları çekmeye devam ettiği vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!