‘Bankalara spekülasyon boşa çıktı’

Güncelleme Tarihi:

‘Bankalara spekülasyon boşa çıktı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 22:00

ABD’de görülen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla davasında tanık İran asıllı Reza Zarrab’ın iddialarında yer alan Ziraat Bankası ve Vakıfbank açıklama yaparak davada bahsi geçen süreçlerin hiçbir yerinde ilgileri ve dahilleri olmadığını vurguladılar. Reuters’e açıklama yapan Ziraat Bankası yetkilisi, Ziraat Bankası’nın Türk ve İran uyruklu altın taciri Reza Zarrab’ın ABD’de görülen mahkemede jüri üyelerine verdiği ifadede bankanın adının geçtiği sözlerini yalanladı. Banka yetkilisi, “Ziraat Bankası uluslararası regülasyonlara uyan bir bankadır” dedi.

Haberin Devamı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben de, Bank of China Turkey’in lisansını onaylamalarına ilişkin yaptığı açıklamada Türk bankacılık sistemi üzerine yapılan spekülasyonların dünyanın en büyük bankalarından birinin gelmesiyle boşa çıktığını vurguladı.

Vakıfbank’tan dün yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Ulusal ve uluslararası bankacılık çevrelerinde yıllardır net bir şekilde bilindiği üzere Bankamızın ABD’de görülen söz konusu davada bahsi geçen süreçlerin hiçbir yerinde, hiçbir zaman ve hiçbir şekilde ilgisi ve dahli olmamıştır. Vakıfbank, her zaman gerek yasalara ve ilgili mevzuata, gerekse uluslararası düzenlemelere ve kurallara uygun hareket etmiştir. Bankamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı özen ve titizlikle davranmaya devam edecektir.”

Haberin Devamı

SEKTÖRE İLGİ SÜRÜYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben de, BDDK olarak Bank of China Turkey AŞ’nin bankacılık lisansını onaylamalarına ilişkin yaptığı açıklamada “Bankaya daha önce kuruluş izni verilmişti. Şimdi ise lisans verildi. Bank of China Turkey AŞ, artık resmen bankacılık işlemlerine başlayabilir” dedi.

Mehmet Ali Akben, şöyle konuştu: “Dünyanın en büyük bankalarından birisi olan Bank of China’nın Türkiye’ye gelmesi bankacılık sistemimizin sağlamlığının göstergesidir. Bankacılık sektörüne yabancı ilgisi devam ediyor. Türk bankacılık sistemi üzerinde yapılan spekülasyonlar ve algı operasyonları dünyanın en büyük bankalarından birinin ülkemizde faaliyete geçmesiyle tekrar boşa çıktı.”

BAKMADAN GEÇME!