Bankada vergi numarası 1 Eylül'de başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Bankada vergi numarası 1 Eylülde başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, bankalardaki işlemlerde vergi numarası uygulamasının 1 Eylül'den itibaren başlayacağını bildirdi. Saygılıoğlu, dün bankacılarla vergi paketini masaya yatırdı. Saygılıoğlu, yeni yasayı sırasıyla bütün kesimlere anlatacaklarını bildirdi.

Maliye Bakanlığı, vergi numarası uygulamasını, bankacılık sektöründe de 1 Eylül'den itibaren başlatmayı planlıyor. Bakanlık, vergi reformunu tanıtmak ve uygulama konusunda ilgili kesimleri bilgilendirmek için de atağa kalkıyor. Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, A.A.'ya yaptığı açıklamada, vergi reformuna yönelik tebliğ çalışmalarının sürdüğünü, önümüzdeki dönemi bu hazırlıkların yanı sıra, reformu tanıtıcı çalışmalara da ayıracaklarını bildirdi.

Türkiye'nin son dönemin en kapsamlı vergi reformunu gerçekleştirdiğini, bu düzenlemelerin sağlıklı bir şekilde uygulanmasının büyük önem arz ettiğini anlatan Saygılıoğlu, şöyle devam etti:

ÖNCE BANKACILAR

‘‘Bu düzenlemeleri, toplumun her kesimine benimseterek, teşkilat olarak da gerekli altyapıyı sağlayarak uygulamamız gerekir. Çıkan kanun, teşkilatımıza bu alanda çok geniş yetkiler tanıdı. Ancak, böyle geniş yetki, büyük sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Bu nedenle, öncelikle reformu tanıtmamız, ilgili kesimlere yapılacak uygulamaları anlatmamız gerekiyor. Aciliyeti olmayan bazı tebliğler, bu çalışmaların ardından da yayınlanabilir.’’

Saygılıoğlu, bu çerçevede dün Ankara'da bankacılarla biraraya geldi. Bankacılarla toplantı daha sonra Antalya'da devam edecek. Gelecek hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri sektör temsilcileriyle çok kapsamlı bir toplantı yapacaklarını anlatan Saygılıoğlu, şöyle konuştu: ‘‘Bizden 10 kişilik bir ekip, Antalya'da 40-50 bankacı ile biraraya gelecek. 3 gün süreyle yeni vergi reformunu detaylarıyla ele alacağız. Repodan swap'a, forward'tan 30 Eylül'e yani mali milada, vergi numarasından diğer düzenlemelere kadar herşeyi bankacılarla tek tek konuşacağız. Vergi numarası, sistemin oturtulması ve takibat açısından çok önemli. Biz, bankacılık sektöründe de vergi numarası uygulamasına 1 Eylül'de geçmeyi planlıyoruz. Tabi, burada belirli sınırlar getirilecek. Yapacağız toplantılarda, getirilecek sınırın boyutlarını da çizeceğiz. Önce bankacıları dinleyeceğiz, sonra biz görüşlerimizi ifade edeceğiz.’’

PASAPORTTA SORUN

Gelirler Genel Müdürü Saygılıoğlu, vergi numarasının pasaport işlemlerinde de başlatılması konusunda şu an teknik bir sorun bulunduğunu, bunun halledilmesinin ardından söz konusu işleme burada da başlanacağını anlattı.

Saygılıoğlu, vergi reformunu ilgili kesimlere anlatma toplantıları çerçevesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türk-İş ve DİSK gibi işçi kuruluşlarıyla da biraraya geleceklerini belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!