Bankacılık sektörünün yüzde 9'u Temizel'in

Güncelleme Tarihi:

Bankacılık sektörünün yüzde 9u Temizelin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Demirbank'a da el konması ile, Bankacılık Üst Kurulu'nun kontrolündeki banka sayısı 11'e yükseldi. Kurul Başkanı Zekeriya Temizel, bankacılık sisteminin toplam aktiflerinin yüzde 9.1'ini, toplam kredilerinin yüzde 7.1'ini ve toplam mevduatın da yüzde 13.9'unu kontrol eder hale geldi.

Demirbank'a da el konması ile birlikte, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BBDK) bünyesindeki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun sahibi olduğu banka sayısı da 11'e yükseldi. Böylece, BBDK Başkanı Zekeriya Temizel, Türk bankacılık sisteminin toplam aktiflerinin yüzde 9.1'ini, toplam kredilerinin yüzde 7.1'ini ve toplam mevduatın da yüzde 13.9'unu kontrol eder hale geldi. Fon'a ilk olarak Türk Ticaret Bankası, Bank Ekspres ve İnterbank devredilmişti.

Bakanlar Kurulu'nun 22 Aralık 1999 tarihinde aldığı bir kararla, Yurtbank, Egebank A.Ş., Sümerbank A.Ş., Esbank T.A.Ş. ile Yaşarbank da Fon'a devredilmişti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na en son 27 Ekim 2000 tarihinde, Etibank ile Bank Kapital devredilmişti.

Fondaki bankalar:

Türk Ticaret Bankası

Bank Ekspres

İnterbank

Yurtbank

Egebank

Sümerbank

Esbank

Yaşarbank

Etibank

Bank Kapital

Demirbank

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!