Bana, ‘Para ver Murat başkanlıktan indirilir’ dediler

Güncelleme Tarihi:

Bana, ‘Para ver Murat başkanlıktan indirilir’ dediler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2010 00:00

Mehmet Yıldırım, “Ben Murat’ı uyardım. Çünkü müdürleri bana geldi ve ‘şu kadar para ver Murat’ın indirelim’ dediler. Ben ‘bildiğiniz bir şey varsa gidin basına anlatın’ dedim, karışmadım. Sonra da Murat’a ‘dikkat et, ayağını denk al, bunlar bazı açıkları yaptırırlar, sonra suç üstüne kalır. Sen kendini harcatma’ dedim. Ben 72 dava gördüm ama akçeli işlerle ilgili değildi. Sadece bu yönetim beni Formula 1 inşaatı için mahkemeye verdi ondan da birşey çıkmadı” dedi

Haberin Devamı

Ben istifa ederdim
İTO’nun itibarı için Yalçıntaş’ı istifa etmesi gerektiğini savunan Mehmet Yıldırım şöyle konuştu: “Ben böyle bir konuda tutuklama yaşasam Başkanlıktan istifa ederdim. Murat da Başkanlıktan istifa etsin ve yiğitçe kendini aklasın. Başkanlık koltuğundayken aklama olmaz. Bu dava 2 yıl sürer. Şimdi bir acemilik daha yaptı ve 5 bin lira gelirim var dedi. Senin gelirin resmi, vergileri verilmiş, hepsi kayıtlı. Bence bu aşamada Sanayi ve Ticaret Bakanlığı devreye girmeli ve yönetime kayyım atamalı.”
İş bu kadar basit değil
Mehmet Yıldırım, yargıda rüşvet soruşturması kapsamında İDTM A.Ş. ile CNR Fuarcılık arasındaki davalarda İTO adına rüşvet verilmesinden sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın tek başına sorumlu tutulmasını da eleştirdi ve şöyle devam etti: “Her şeye rağmen bu bir ‘Murat’ meselesi değil. Çünkü burası A.Ş. Kararlarda Murat’ın tek imzası olamaz. Buranın Yönetim Kurulu Başkanı da var. Diğer yönetim kurulu üyeleri de sorumlu. Suçluysa, tüm yönetim suçlu. Belediyenin bir avukatı hukuk müşaviriydi, bir bakanın kocasının avukatlık bürosunda çalışmış bir avukat var ki o da tutuklu. Bir avukat da Formula 1 davasında bana karşı savunma yapan kişi. Abdullah Çınar, İbrahim Dumankaya, Ali Kopuz da imzalar atmış. İDTM A.Ş., İTO’nun ortak olduğu şirkettir imzalar yönetim kurulunun kararıya atılır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!