Balıkçılar balon balığı teşvikinden memnun

Güncelleme Tarihi:

Balıkçılar balon balığı teşvikinden memnun
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2024 07:00

Kızıldeniz’den gelerek Akdeniz’e yerleşen ve hem yerli balıkların popülasyonuna hem de balıkçıların ağlarına zarar veren balon balığıyla mücadele sürüyor.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanlığı son yıllarda balon balığının kuyruğunu getiren balıkçılara 12.5 lira ödüyordu. Bakanlık, kuyruk başına ödemeyi yüzde 100 artırdı, 25 liraya çıkardı. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Balon balığının Akdeniz kıyılarında en çok görülen ve ‘zararlı’ olarak değerlendirilen bir türü için 150 bin adede kadar 25 lira, diğer türler için de 125 bin adede kadar 10 lira ödenecek.

YOK OLMAYACAKLAR

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Amaç balon balığı popülasyonundan bir miktar çekmek ve balıkçıya destek vermek. Popülasyonu düşürmez. Onları yok etmeyi kafamızdan çıkarmamız
lazım” ifadelerini kullandı.

BALIKÇILAR MEMNUN

Antalya Balıkçı Barınağı Yeni Liman Su ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Burhan İrtekin, “25 lira olması güzel. Hiç değilse zarar verdiği ağların parası çıkar. Geçen sene hiç balon balığı avlamadım ama 25 lira olunca avlayıp kuyruğunu teslim edebilirim” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!