Balı doğadan sanala taşıdılar

Güncelleme Tarihi:

Balı doğadan sanala taşıdılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2009 10:39

Türkiye'nin doğal bal üretiminin önemli bir bölümünün karşılandığı Adana'nın Kozan ilçesindeki Anavarza Bal Dolum Tesisleri'nde üretilen ürünler, büyük mağazalardaki raf yoğunluğu ve ekonomideki daralma dolayısıyla birçok market ve bakkalın reyonlarında yeteri kadar yer bulamayınca üretim yapan firma, tüketiciye ulaşabilmek için internet sitesi üzerinden satışa başladı.

Sezen Gıda Şirketi Anavarza Bal Genel Koordinatörü Can Sezen,  bal dolum işine 1997 yılında başladıklarını söyledi. Üreticiden aldıkları ve sağlık koşullarına uygun şekilde dolumunu yaptıkları ürünü tüketicilerle buluşturduklarını anlatan Sezen, yıllık dolum kapasitelerinin 2 bin ton olduğunu bildirdi.

Firmalarının ISO 22000 ve BRC belgeli olduğunu, birçok kez kalite ve tüketici ödülü aldıklarını anlatan Sezen, Türkiye'nin 8 değişik yerinde satış temsilciliklerinin bulunduğunu kaydetti.

Sezen, tesislerinde piyasada bilinen doğal çiçek ve çam balı dışında, krem balı, kestane çiçeği balı, keven ve kekik balı gibi özel ürünlerle, polen, arı sütü gibi doğal sağlık ürünlerinin dolum ve paketlemesinin de yapıldığını belirtti.
Perakende sektöründeki güçlü mağazalar zincirine sahip marketlerde raf yoğunluğu yaşandığını, bunun yanında ekonomik anlamda zorlanan küçük esnafın ise girdi maliyetini artırması dolayısıyla raflarına özel ürünler koyamadığını bu nedenle internet sitesi üzerinden özel ürünlerin satışına başladıklarını belirten Sezen, tüketicilerin raflarda pek bulamadıkları özel bal ve yan ürünlerine rahatça ve gönül rahatlığı içinde ulaşabilmesi için balı, doğadan sanala taşıdıklarını söyledi. Sezen, şöyle konuştu:

“EN BALLI ALIŞVERİŞ SİTESİ”

“Tüketicilerimizin ürünlerimizi tüm çeşitleriyle raflarda bulamama sıkıntısını, 'Türkiye'nin en ballı alışveriş sitesi' sloganı ile açmış olduğumuz Türkiye'nin ilk ve tek, aynı zamanda sadece özel bal ürünleri satan alışveriş sitemizde çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Tüketiciler güvenli bir şekilde dönemsel indirimler ve kampanyalarla online bal siparişi verebilecekler. Tüketicilerin sitemizden aldıkları ürünler hiçbir mağazaya gitmelerine gerek kalmadan istedikleri adrese teslim edilecek. Ayrıca, yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizle dünyanın farklı ülkelerinde Anadolu balının kalitesini duyarak tatmak isteyen tüketicilere de buradan ulaşmayı hedefledik.”

Sezen, tüketicilerin sitelerine “www.ballidukkan.com” adresinden ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!