Baklan: 480 bin istihdam 38 milyar euroluk katkı

Güncelleme Tarihi:

Baklan: 480 bin istihdam 38 milyar euroluk katkı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 11:47

Almanya’daki Rhein Neckar Türk İşverenler Derneği’nin (TID) gerçekleştirdiği geleneksel yeni yıl resepsiyonunda, 2016 yılının işadamı ödülü Mehmet, Ali, Burhan, Reşat ve İrfan Çiftçi kardeşlere verildi.

Haberin Devamı

MANNHEIM’daki davette Mannheim Eğitimden Sorumlu Belediye Başkanı Dr. Ulrike Freundlieb, Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol ve TID Başkanı Mustafa Baklan birer konuşma yaptı. TID Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Doğrucan da derneğin bir yıllık faaliyetlerinin anlattı. Davette, ‘Yılın İşadamı’ ödülü, Serpa Süpermarketleri’nin sahibi Çiftçi kardeşlere verildi. Altı şehirde yedi şubeleri bulunan Çiftçi kardeşler, ticaretteki başarılarının yanı sıra birçok dernek ve kuruluşa yaptıkları katkılardan dolayı bu ödüle layık görüldü.

Baklan: 480 bin istihdam 38 milyar euroluk katkı

ALMANYA BUNU GÖZ ÖNÜNE ALMALI

TID Başkanı Mustafa Baklan, en büyük hedeflerinin, bölgelerindeki ticaretin yanı sıra Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere katkı sağlamak olduğunu söyledi. Baklan, “Türk kökenli işverenlerin Alman ekonomisine büyük katkısı var. 480 bin kişilik istihdam ve 38 milyar euroluk yıllık katkı çok önemli. Alman devlet kurumlarının bunu her zaman göz önüne almasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Baklan: 480 bin istihdam 38 milyar euroluk katkı

GENÇLERİ MESLEK SAHİBİ YAPTIK

Derneklerinin sosyal sorunlarla da ilgilendiğini belirten Baklan, TID’e üye işverenler aracılığı ile gençlerin eğitimine destek verdiklerini anlattı ve şunları söyledi:
“Örnek bir cemiyet olduğumuzu vurgulamak isterim. Sadece üyelerimizin sorunlarıyla ilgilenmiyoruz, bölgedeki tüm insanlarımıza el uzatmaya çalışıyoruz. 23 yılda pek çok gencimizi meslek sahibi yaptık. Tüm işverenlere bu kürsüden seslenmek istiyorum. Gençlere işyerlerinizde staj, meslek eğitimi ve iş olanağı sağlayın.”

Baklan: 480 bin istihdam 38 milyar euroluk katkı

NSU SALDIRILARI YİNE Mİ BAŞLIYOR?

TID Başkanı Mustafa Baklan, konuşmasında, geçen günlerde öldürülen Türkiye kökenli işadamı İsmail Torun’u da andı. Bu cinayetin tüm iş dünyasını tedirgin ettiğini belirten Baklan, “Bu korkunç cinayeti kınıyoruz. Bunlar kimdir, yoksa NSU saldırıları yine mi başlıyor? İnsanlarımızın canına, malına kastedenler biran önce yakalanmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!