Bakanlığa süper plan yetkisi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlığa süper plan yetkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

İmar planları üzerinde yapılacak her türlü değişiklikte tüm yetki belediyelerden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçiyor.

Haberin Devamı

Böylece AVM yapılmak istenen Taksim Gezi Parkı gibi alanlarla ilgili kararı bakanlık verebilecek.

ASKERİ BÖLGE DE DAHİL

Hazırlıkları süren İmar Kanunu taslağına göre bakanlık, her tür ve ölçekte fiziki planlara ve uygulamalara esas teşkil eden üst ölçekli mekansal strateji planlarını, havza veya bölge bazında birden fazla büyükşehiri veya en az bir ili kapsayan çevre düzeni planlarını hazırlatıp, onaylayacak. Genel sığınak alanlarına, milli güvenliğe dair tesislere, askeri yasak bölgelere ve özel güvenlik bölgelerine, yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı madde üretim tesisleri ile akaryakıt istasyonları gibi alanlarla ilgili her türlü ölçekte plan, arsa düzenlemesi ve etüt yapmaya yetkili olacak.

Bakanlık, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan veya mülkiyeti Hazineye, kamu kurumlarına, özel sektör tarafından gerçekleştirilecek olan yatırımlara ilişkin olarak hazırlandığı halde yetkili idarece üç ay içinde onaylanmayan her tür ve ölçekteki çevre düzeni, imar ve parselasyon planlarını talep halinde bedeli mukabilinde yapacak ve onaylayacak. Planlamaya ilişkin yetkilerin toplanmasıyla mekansal planlamanın çok merkezli olmaktan çıkarılması amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!