Bakandan habersiz ‘cinayet’ planı

Güncelleme Tarihi:

Bakandan habersiz ‘cinayet’ planı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 00:00

Yapı Denetimi Kanunu’nu taslağında yer alan, ‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ ile ilgili bölüme Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bakanlık bürokratlarının hazırladığı, TMMOB başta olmak üzere ilgili kurumlara gönderilen taslak için Bayraktar, Hürriyet’e, “Böyle bir durum cinayet olur. Önce ben karşı çıkarım. Boğaziçi’nin imara açılmasıyla ilgili bir taslak gönderilmedi. Kıyı düzenlemesi de yanlış yorumlanıyor” dedi.

İMARA İLİŞKİN TALEP VAR

Bakan Bayraktar, konuyla ilgili Ankara Sanayi Odası’nda (ASO) yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Bakanlık olarak İstanbul Boğaziçi ile ilgili, imarıyla ilgili bir çalışmamız, taslağımız yok. Sadece talepler var, bu taleplere bakılıyor. Ama kesinlikle şu anda bizim Bakanlık ve hükümet olarak veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışması olduğunu bilmiyorum. Bir çalışmamız kesinlikle yok. Bizim değil o yazı. Varsa Bakanlığın bir imzası getirin bakalım. Bize ait değil.”

Haberin Devamı

ULAŞMAMIŞ OLABİLİR

Konuya ilişkin görüşülen yetkililer ise son hali bir çok ilgili kuruma gönderilen taslağın Bakana ulaşmamış olabileceğini belirterek, “Taslak sürekli değişiyor. ‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ düzenlemeye yeni eklendi. Bizdeki taslağın nihai hali Bakan Bayraktar’a henüz ulaşmamış olabilir. Zaten açıklamasında ‘bilmiyorum’ ve ‘böyle talepler var’ yorumunu yapıyor” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!