Bakan Yumaklı’dan denetim açıklaması: Ramazanda 104 bin gıda denetimi yaptık

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yumaklı’dan denetim açıklaması: Ramazanda 104 bin gıda denetimi yaptık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2024 07:00

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle yapılan 104 bine yakın gıda denetimi sonucunda, bin 22 üründe uygusuzluk tespit edildiğini ve 45 milyon liralık idari para cezası uygulandığını belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Yumaklı yaptığı yazılı açıklamada, gıda güvenliğini temin etmek amacıyla yürüttükleri faaliyetleri şu ifadelerle anlattı:

“Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde gıda denetimlerini yoğunlaştırdık. Ramazanda özellikle tüketimi artması muhtemel un-unlu mamuller, şeker-şekerli mamuller, et-et ürünleri, süt-süt ürünleri başta olmak üzere gıda malzemeleri üreten ve satan işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık verdik. Türkiye genelinde 104 bine yakın denetim gerçekleştirdik. Söz konusu denetimler sonucunda 1022 adet işlem için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uyguladık, 13 işletme için ise savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu cezalar ağırlıklı olarak bozulmuş, son tüketim tarihi geçmiş gıdalar, kayıt yaptırmadan faaliyette bulunan işletmeler, hijyen kurallarına aykırılık ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygunsuzluktan dolayı verildi.”

Haberin Devamı

Bakan Yumaklı’dan denetim açıklaması: Ramazanda 104 bin gıda denetimi yaptık

BAYRAM DENETİMLERİ

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte denetimlerin artırıldığına da dikkati çeken Yumaklı, tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir ihbar ve şikâyetini Türkiye’nin her yerinden Alo 174 Gıda Hattı’na ya da ‘0501 174 0 174’ numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı’na bildirebileceklerini kaydetti. Yumaklı, “Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa o kadar hızlı ve kolay sonuç alabiliyoruz. Vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!