Bakan Özhaseki’den dönüşüm açıklaması... "1.5 milyon evi yenilemek durumundayız"

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özhaseki’den dönüşüm açıklaması... 1.5 milyon evi yenilemek durumundayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2023 07:00

İSTANBUL Gaziosmanpaşa’da Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Allah korusun bir deprem olursa, başımıza bir felaket gelmemesi için neredeyse 1.5 milyon evimizi yenilemek durumundayız. Bunların içinde özellikle 600 bini çok acil gözüküyor” dedi.

Haberin Devamı

‘HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL’

Temel atma töreninde konuşan Bakan Özhaseki, birçok belediye başkanının kentsel dönüşüme yeterince önem vermediğini ifade etti. Özhaseki, “Kentsel dönüşüm her babayiğidin işi değil. Nice belediye başkanları görmüşsünüzdür; dışarıda çiçekle, böcekle; geceleri konserler düzenleyerek vakit geçirmişlerdir ama İstanbul için en elzem olan hatta Türkiye için en elzem ama zor olan kentsel dönüşüm işine başlamamışlardır. Zor bir iş, neden? Vatandaşla tek tek görüşeceksiniz, herkesi ikna edeceksiniz, her bir insanın ayrı problemi var, onu çözeceksiniz. Hakikaten kolay değil
o yüzden Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

KİMSE ‘RANTSAL DÖNÜŞÜM YAPIN’ DEMİYOR

Türkiye’deki kadim coğrafyanın zorluğunun yeraltındaki hareketlilik olduğunu belirten Bakan Özhaseki, bize düşen hareketliliğe dikkat ederek, bilimsel verilere uygun olarak zeminden başlayarak binanın bütün yapım safhasında yapılırken birebir titizlikle, sıfır toleransla konutlarımızı yapmak ve orada sağlıklıca yaşamak. Bir tek çözüm var o da kentsel dönüşüm” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki maddi hasarla ilgili de, “Şu anda konutların ve işyerlerinin yapılmasıyla ilgili karşımıza çıkan tablo belki de rezerv alanlarda sıfır yeni konutlar yaparak devam etsek 110 milyar dolar gibi gözüküyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!