Bakan Özak: İnşaat sektöründeki düşüşü atlatacağız

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özak: İnşaat sektöründeki düşüşü atlatacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 18:21

DEVLET Bakanı Faruk Nafiz Özak, “İnşaat sektöründeki düşüşü atlatacağız” dedi.

Özel bir helikopterle bugün öğle saatlerinde Bursa’ya gelerek Kale Grubu’nun Bursa bayii Tuşpa mağazasının açılışına katılan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, mağaza açılışında yaptığı konuşmada inşaat sektörünün 2005- 2007 döneminde yüzde 6'lık büyümeye yüzde 20 oranında katkıda bulunduğunu söyledi. Bakan Özak, “Şu anda bir düşüş var, ama atlatacağız” dedi.

Kendisinin de 34 yıldır aynı grubun bayii olduğunu açıklayan Bakan Özak, şöyle devam etti:
“Türkiye bugün dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisine sahipse, geçen yıl 130 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiyse, bu girişimci işadamlarımız sayesinde olmuştur. Dünyanın en iyi 225 müteahhiti arasında 25 Türk bulunuyor. Bunlar 63 ülkeye 25 milyar dolarlık hizmet götürebiliyorlar. İnşaat sektörümüz 2005, 2006 ve 2007 yıllarında yüzde 6'lık büyümemize yüzde 20 oranında katkıda bulundu. Şu anda düşüş var, ama atlatacağız. İnşaat sektörü 200 sektörün lokomotifi, hareketlenince bu sektörlere de ivme kazandırıyor. Bu hareketlenme istihdamda da önemli katkılara neden oluyor. Türkiye ürettiği her malla dünyada marka ve kalite olmuştur, aranılan olmuştur.”

Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Faruk Özak, helikopterle İstanbul'a döndü. Bakan Özak’la birlikte Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da aynı helikoptere binerek İstanbul’a gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!