Bakan Nebati, G20 toplantısında mevkidaşlarıyla görüştü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Nebati, G20 toplantısında mevkidaşlarıyla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 10:13

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, G20 toplantıları kapsamında mevkidaşlarıyla ikili temaslarda bulundu. Bakan Nebati, Güney Afrika Maliye Bakanı Enoch Godongwana, Birleşik Arap Emirlikleri Mali İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Mohamed Hadi Ahmed Al Hussaini ve Kanada Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sayın Chrystia Freeland ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Endonezya’nın Bali şehrinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılımını sürdürüyor. Mevkidaşlarıyla, G20 toplantıları kapsamında ikili temaslarda bulunan Bakan Nebati, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kanada Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sayın Chrystia Freeland ile bir araya gelerek verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Bölgesel ve uluslararası başlıklarda, Türkiye ile Kanada gibi iki köklü müttefik arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak karşılıklı ticari, siyasi ve ekonomik üst düzey temasların artması gerektiğinin altını çizdik."

Kanada Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sayın Chrystia Freeland ile bir araya gelerek verimli bir görüşme gerçekleştirdik. pic.twitter.com/syy0SRewCD

Haberin Devamı

 'İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİK'

Bakan Nebati, Birleşik Arap Emirlikleri Mali İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Mohamed Hadi Ahmed Al Hussaini ile görüştü. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

"G20’deki ikili görüşmelerimiz kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Mali İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Mohamed Hadi Ahmed Al Hussaini ile bir araya geldik.

Bölgenin iki önemli ülkesi olarak ikili ve çok taraflı platformlarda karşılıklı iş birliğinin önemine değinerek gerek ikili temelde gerek bölgesel bağlamda eşgüdüm içinde çalışmanın hem ülkelerimiz hem de bölgemizin refah ve istikrarına olumlu katkı yapacağını belirttik."

 BAKAN NEBATİ, GÜNEY AFRİKALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

"G20 toplantıları kapsamında mevkidaşım Güney Afrika Maliye Bakanı Enoch Godongwana ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizi ele aldık.

Önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmanın yanı sıra özellikle sanayi ve teknoloji alanında ilişkilerimizi geliştirmenin önemini vurguladık." 

‘ÜÇÜNCÜ OTURUMA KATILARAK SÜRDÜRÜYORUZ’

Bakan Nebati, diğer Twitter paylaşımında ise şunları belirtti:

G20 görüşmelerimizi “Uluslararası Finansal Mimari” başlıklı üçüncü oturuma katılarak sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

Çok taraflı kalkınma bankalarının kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmaların desteklenmesi yanı sıra, Ortak Çerçeve'nin başarılı bir şekilde uygulanmasının, kırılgan ülkeleri hedef alan özel tedbirlerin ve küresel finansal güvenlik ağının önemine vurgu yaptık.

 

BAKMADAN GEÇME!