Bakan Kacır: 20 yıla yüz yıllık projeleri sığdırma çabasında olduk

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kacır: 20 yıla yüz yıllık projeleri sığdırma çabasında olduk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2023 14:58

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Teknofest açılış töreninde konuştu. Kacır " Dünyada eşi benzeri olmayan rekorlara imza attık. 20 yıla yüz yıllık projeleri sığdırma çabasında olduk" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kacır'ın açıklamaları şöyle:

Artık başkalarının geliştirdiği teknolojileri hayranlıkla seyreden değil kendi geliştirdiği teknolojilerle hayranlık uyandıran Teknofest kuşağı geliyor. İnşallah ülkemizin uzay programını geliştirecek bilim insanı o olsun diyerek Teknofest'le buluşturmaktır. Teknofest düzenlendiği ilk yılda dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olmuştu. O başlangıç toplumsal seferberliğin ilk adımlarıymış. Dünyada eşi benzeri olmayan rekorlara imza attık. 20 yıla yüz yıllık projeleri sığdırma çabasında olduk.

Ne yazık ki bu topraklar nice akamete uğramış yerli teşebbüse şahitlik etmiştir. Vecihi Hürkuş'un ürettiği uçağa sertifika verilmemiş, uçuş yaptığında da izinsiz olduğu için cezalandırılmıştı. Mücadelesinden vazgeçmedi. Etimesgut'ta hangarlar kurdu, hep engellemelerle karşı karşıya kaldı. Pilotaj hatasından dolayı uçak siparişleri iptal edilen Nuri Demirağ, Şakir Zümre'nin kaderi de farklı olmamıştır. Bulunduğumuz bu yerde 957 kişiyi çalıştıracak uçak fabrikası yerli olan değil, dışarıdan getirilen uçaklar nedeniyle iflasa sürüklenmiştir. Hayal kırıklıkları bu ülkede bir daha yaşanmasın diye bir zihniyet devrimini gerçekleştirmenin mücadelesiyle geçti. Şimdi dünyada kimin ne yaptığını dikkatle takip ediyor, başkalarını taklit etmek yerine kendi yol haritamızı oluşturuyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde milli teknoloji hamlesini adım adım gerçekleştiriyoruz. Bu yolda durmak yok.

Haberin Devamı

Türkiye başardıkça dünya mazlumlarının umutları kuvvet bulmaktadır. Sizi yapamazsın, başaramazsın diyenlere inat yola çıkmayı yolda olmayı hedeflediniz. Pes etmediniz, iradenizle kişiliğinizi inşa ettiniz. Biz sizinle yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Sizlerin gayretleri bizleri bugün hayalini kuramayacağımız neticelere taşıyacak. İşte burada Teknofest alanında görüyoruz ki, eğitimden ulaştırmaya, uzaydan afet yönetimine tüm alanlarda sizin kuracağınız teknoloji girişimleriyle büyük başarılara imza atacağız.

BAKMADAN GEÇME!