Bakan Kacır'dan önemli Elon Musk açıklaması: İş birliğini arzu ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kacırdan önemli Elon Musk açıklaması: İş birliğini arzu ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 07:56

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada iş insanı Elon Musk'ın, Starlink uydu hizmetleri konusunda yetkili kurumlarla çalışmayı ve Türkiye’yle iş birliği yapmayı arzu ettiklerini ilettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, iş insanı Elon Musk'ın Starlink uydu hizmetleri konusunda yetkili kurumlarla çalışmayı ve Türkiye’yle iş birliği yapmayı arzu ettiklerini söylediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde milyarder iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ı kabul etti.

Kacır, Elon Musk'ın şirketi "X" hesabından görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde New York’da Türk Evi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk'ın Türkiye’de yatırıma davet edildiğini söyledi.

Kacır şu mesajları paylaştı:

"Cumhurbaşkanımız, Togg ile elektrikli araç üretimine adım attığımızı anlatarak, Tesla’nın Avrupa’daki 2., dünyadaki 7. fabrikasını Türkiye’de kurması için destek vermeye hazır olduğumuzu söyledi. Elon Musk, halihazırda çok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile çalıştığını, Türkiye’nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Elon Musk, Starlink uydu hizmetleri konusunda yetkili kurumlarımızla çalışmayı ve Türkiye’yle iş birliği yapmayı arzu ettiklerini de iletti.

Cumhurbaşkanımız, İHA teknolojisinde dünyanın en başarılı ülkesi, yüksek teknolojide en önemli üretici ülkelerden biri olduğumuzu anlattı.

Geleceğin savaşlarının gelişmiş SİHA’lar arasında gerçekleşeceğine inandığını söyleyen Musk, Türk İHA’larına yönelik dünyadaki ilginin farkında olduğunu teyid etti.

Cumhurbaşkanımız, birlikte insanlık yararına çalışmanın önemine değinerek “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabını Elon Musk’a hediye etti.

Türkiye’yi dünyanın teknoloji üslerinden biri yapmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!