Bakan Ilıksoy'dan şeffaf ihale sözü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ilıksoydan şeffaf ihale sözü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Ali Ilıksoy, bakanlığında yapacağı ilk uygulamanın ihalelerin ‘‘Şeffaf ve çok katılımlı'' gerçekleşmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Ilıksoy, göreve geldiği günden bu yana bakanlığındaki birimlerden brifing almaya devam ettiğini söyledi. Bakanlığı tarafından daha önceki bakan döneminde başlatılan projelerin sürdürüleceğini belirten Ilıksoy, şunları söyledi:

‘‘Bakanlık uygulamaları sırasında en özenli davranmamız gereken konu ihalelerdir. İhaleleri çıkartırsanız, Bayındılık Bakanlığından geriye hiç birşey kalmaz. Yapmamız gereken şeffaf ve çok katılımlı, ihaleler düzenlemektir. Bunun için yeni bir düzenlemeye gerek yoktur. Mevcut sistem buna imkan vermektedir. Sistemi tam anlamıyla uygularsanız, istediğiniz sonuca ulaşırsınız.''

Ilıksoy, seçime kadar olan süreçte yeni bir ihalenin sözkonusu olmadığını, ancak bazı çalışmaların hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. Ilıksoy, İstanbul ile Ankara arasında kesintisiz ve sorunsuz ulaşımı sağlamak için Bolu Tüneli'nin biran önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!