Bakan Ergün: Bu yapı ile devam edemeyiz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ergün: Bu yapı ile devam edemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 11:16

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Gerçek şu ki, 2023'te 500 milyar dolar ihracat istiyorsak, bu yapıyla devam edemeyiz. Yüksek katma değerli üretim sistemlerine ve ürünlere yönelmemiz gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Ergün, İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen “Türkiye Kimya Sanayi Stratejisi Belgesi Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, kamuyu ve özel sektörü buluşturan ortamlara büyük önem verdiğini, bu toplantıların demokrasinin en belirgin ortaya çıktığı ortamlar olduğunu dile getirdi.

Demokrasiyi sorunların çözümü noktasında en önemli adres olarak gördüklerini belirten Ergün, şunları kaydetti:
“Sosyal ve ekonomik her türlü sorunun çözümü için en önemli adres demokrasi platformudur diye düşünüyor ve buna inanıyoruz. Ne kadar sorunumuz varsa ister ekonomik ister siyasi, hepsini demokratik ortamda çözüme kavuşturabiliyoruz. Demokrasi ve hukuk, bütün problemlerin çözümünde anahtar rol oynayacaktır. Türkiye'nin son yıllarda hayatın her alanında gösterdiği başarıların arkasındaki gerçek de budur.”

Haberin Devamı

Bakan Ergün, Türkiye'nin bugün AB ile müzakerelere katılım yoluna girmesinin, özürlüler, kadınlar ve yaşlılar için etkin politikalar üretebilmesinin ve büyük yatırımlar yapmasının arkasındaki temel etmenin de demokrasi olduğunu belirtti.

Yatırım ve ihracatın artmasının Türkiye'deki demokratik ilklimin değiştiğinin önemli işareti olarak görülmesi gerektiğini ve bunu son yapılan Anayasa değişikliği referandumunda vurguladıklarını ifade eden Ergün, “Daha demokratik bir anayasanın, hayatın her alanını derinden etkileyeceğini söyledik, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Referandumla önemli değişiklikler yapıldı, ama hala Türkiye'nin sıfırdan bir anayasaya ruhuyla lafzıyla tam anlamıyla demokratik anayasaya ihtiyacı vardır” diye konuştu.

Ergün, bununla birlikte Türkiye'nin kendini geliştirme yolunda atması gereken daha çok adım olduğunu kaydederek, “Yerel yönetimlerin ve üniversitelerin katkısıyla bu ülkeyi hep birlikte kalkındırmaya devam edeceğiz, herkes kendi uzmanlık alanında katkıyı sağlarsa çok daha başarılı Türkiye oluşturacağımıza inanıyorum” dedi.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!