Bakan Çelik'ten Rusya hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelikten Rusya hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 15:05

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında yer alan Rusya'ya üçüncü turizm çıkarması. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik talimatıyla, Türk turizm heyeti Moskova'ya üçüncü çıkarmasını yaptı.

Haberin Devamı

Moskova’ya son üç ayda iki heyet gönderen Bakan Çelik, Türkiye ile Rusya arasındaki turizm hareketliliğini artırarak, Rus turisti kış aylarında da Türkiye’ye çekebilmek için gönderilen heyette Bakanlık bürokratlarının yanı sıra özel sektör temsilcileri de yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan’ın başkanlığındaki heyette TUROFED Başkanı Osman Ayık, TYD Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bektaş, Cüneyt Baltaoğlu, RBK Firması’ndan Ruhittin Kader ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri bulunuyor.

Türk heyeti ile Rus yetkililerin 18 Eylül’de yapacağı Türkiye-Rusya Çalışma Grubu toplantısında iki ülke arasındaki turizm hareketliliği ve önümüzdeki kış sezonuna ilişkin değerlendirmeler ele alınacak. Türk turizm sektöründe hizmet kalitesi ve turist güvenliğinin arttırılması, turizm yatırımları ve turizm tanıtımında karşılıklı işbirliği olanakları ile 2012-2013 eylem planı programı dikkat çeken konu başlıkları olacak.

Haberin Devamı

Rusya Federal Turizm Ajansı, Tüketici Hakları Koruma Ajansı, Olağanüstü Haller Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Yurtdışı Ruslara Yardım, Koruma ve Destekleme Merkezi, Rusya Sigortacılar Birliği, Türkiye-Rusya Turist Güvenliği Alt Çalışma Grubu, Tur Operatörleri Birliği, Uluslararası Yat Festivali ‘Karadeniz’ Organizasyon Komitesi ile Otelciler ve Restoranlar Birliği temsilcilerinden oluşan Rus heyetine ise Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Aleksandr Radkov başkanlık ediyor.

Türk heyeti, Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubu toplantısı öncesinde , bugün, kış turizmine ve kış sezonuna yönelik olarak Moskova'da gerçekleştirilen ve Türkiye'nin de 350 metrekarelik bir stant ile katıldığı Leeisure 2013 Moskova Turizm Fuarı’na katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!