Bakan Çağlayan'a ödül

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çağlayana ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 13:19

Türkiye'nin dış ticaretinin olağanüstü dinamizmini vurgulamak amacıyla Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek Crans Montana Forumu'nda “Prix de la Fondation” ödülü verilecek.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın makamından yapılan yazılı açıklamada, Çağlayan'ın 16 Şubat Çarşamba günü Belçika'nın Başkenti Brüksel'e gideceği bildirildi. 16-19 Şubat tarihleri arasında Brüksel'de bulunacak Çağlayan'ın, burada Crans Montana Forumu bünyesinde düzenlenen IV. Güney-Güney İşbirliği Forumu'na katılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, Çağlayan, 17 Şubat Perşembe günü, Güney-Güney İşbirliği Forumu'nun açılış töreninde bir konuşma yapacak. 18 Şubat Cuma günü de Crans Montana Forumu'nda “Prix de la Fondation” ödülü alacak. Söz konusu ödül Bakan Çağlayan'a, Türkiye'nin dış ticaretinin olağanüstü dinamizmini vurgulamak amacıyla verilecek.

Brüksel programı kapsamında Çağlayan, Belçika Flaman Hükümeti Başbakanı Kris Peeters, Belçika Federal Hükümeti Ekonomi ve Reform Vincent Van Quickenborne ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ulaştırmadan Sorumlu Komiser Simm Kallas'la da görüşecek.

Çağlayan, ayrıca Brüksel'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türk-Belçika ve Hollandalı İşadamları ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği temsilcileriyle de biraraya gelecek ve Avrupa Politika Merkezinde düzenlenecek “Türkiye'nin Ticari İlişkileri-Üçüncü Ülkelere Yönelik Ortak Ticaret Politikası Uygulaması” konulu seminerde bir konuşma yapacak.

CRANS MOTANA FORUMU

1986 yılında İsviçreli otoritelerin destek ve katılımıyla İsviçre'nin Crans Montana şehrinde kurulan Crans Montana Forumu uluslararası bir örgüt. Forum'un temel amacı, daha insani bir dünyanın inşasına katkıda bulunmak, uluslararası işbirliğinin artırılmasına yardımcı olmak, yüksek seviyeli istikrar, eşitlik ve güvenlik ortamının oluşmasına, küresel büyüme ve kalkınmaya katkı sağlamak.

Yine Crans Montana Forumu bünyesinde gerçekleştirilecek “Güney-Güney İşbirliği Forumu”, 2004 yılından bu yana düzenleniyor. Yıllık olarak yapılan forumda üst düzey karar alıcılar biraraya gelerek, Güney Amerika, Afrika, Uzak Doğu ve Arap ülkeleriyle yeni uluslararası ekonomik ilişkileri, yaşanan sorunları ele alıyor. Forumda, Afrika'nın doğal kaynakları ve büyümesi ile Avrupa'nın Arap-Afrika coğrafyasındaki rolü de değerlendiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!