Bakan Bağış: 'Adaylığım söz konusu değil'

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bağış: Adaylığım söz konusu değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 15:50

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mahmutpaşa Esnaf veİşadamları Derneği tarafından düzenlenen "MahmutpaşaFest" alışveriş etkinliğine katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Bağış burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. "İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığına aday mısınız?" sorusuna Bakan Bağış, "AK Parti’de bir siyasi etik vardır. Bu siyasi etiğin gereği hiçbir AK Partili kendi görevinin dışındaki bir göreve aday olmaz. Ama Ak Parti’de bir ortak akıl mekanizması var. İstişareler, tartışmalar yapılır. Bu istişarelerin sonunda eğer partim, milletim, genel başkanım ve genel merkezim bana başka bir görevi tevdi ederse onu da en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Görevin ne olduğuna, nerede olduğuna bakmaksızın bana verilen bu görevleri bugüne kadar en iyi şekilde yaptığım gibi bundan sonra da en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Benim herhangi bir göreve adaylığım söz konusu değildir. Ama partimin ve milletimin vereceği her görevi de aklımın erdiği, bileğimin yettiği, gücümün yettiği kadarıyla en iyi şekilde yapma konusunda bugüne kadar 12 yıllık siyasi tecrübem zaten partimden, genel başkanımdan öğrendiklerim onu gerektirir " şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

FESTİVALE İLGİ BÜYÜK OLDU/ FOTO GALERİ

"BU TÜR ETKİNLKLERİN HER BİRİ ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR"

Bağış "MahmutpaşaFest" alışveriş etkinliğine ilişkinde şunları söyledi: "Sayın Başbakanımızın Mahmutpaşa’ya ayrı bir sevgisi vardır. Onunda selamlarını getirdik. Bu tür etkinlikler bizim ekonomimizi canlandırmak, ticaretimizin daha da aktif hale gelmesi için önemli birer platform oluşturmaktadır. Ümit ediyorum ki medyamızın bu festivale göstereceği ilgi vatandaşlarımızın Mahmutpaşa gelmesine, alışveriş yapmasına vesile olacaktır.

Hem esnafımız kazanacaktır, onlar kazandıkça daha çok vergi ödeyecekleri için devletimiz kazanacaktır. Devletimiz kazandığı zamanda, milletimiz kazanacaktır. Çünkü devlet o gelirlerle daha fazla okul yapacaktır, hastane, yol yapacaktır. Okullarımızın stardartlarını yükseltecektir. Türkiye, Avrupa Birliği (AB) stardartlarının da üzerinde Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmış bir ülke olacaksa bizim ticaretimize, ekonomimizi geliştirerek olacaktır. O yüzden bu tür etkinliklerin her biri çok çok önemlidir" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!