Babacan: 6.2 milyon kişi başvurdu 51.4 milyar TL’lik borç yapılanacak

Güncelleme Tarihi:

Babacan: 6.2 milyon kişi başvurdu 51.4 milyar TL’lik borç yapılanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 00:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şu ana kadar yaklaşık 6 milyon 200 bin kişinin başvurduğunu belirtirten, yeniden yapılandırılacak borç tutarının 51 milyar 400 milyonu aştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Babacan, Habertürk kanalında katıldığı programda, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgi verirken, 31 Mayıs tarihinde sona ereceğini hatırlattı. Babacan, “Vatandaşlarımızın bir an önce işlemlerini yaptırmasında büyük fayda var. Aksi halde tekrar böyle bir fırsat ve imkanın sunulması kısa vadede pek mümkün görünmüyor” diye konuştu. Önceki akşam itibariyle sadece merkezi hükümetin topladığı vergiler açısından bakıldığında, 4 milyon 490 bin mükellefin başvurduğunu belirten Babacan, şöyle devam etti: “Dosya sayısı 5 milyon 199 bin. Çünkü bir mükellefin birden fazla dosyası olabiliyor. Bu pek çok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla bir sayıdır. Bu kapsamda yeniden yapılandırılan borç tutarı 30 milyar 580 milyon lira.”
1.7 milyon başvuru
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açısından 1 milyon 707 bin vatandaşın yeniden yapılandırmadan yararlanmak için başvurduğunu bildiren Babacan, bu kapsamda yapılandırılan borç tutarının da 20 milyar 882 milyon lira olduğunu söyledi. Babacan, “Yaklaşık 6 milyon 200 bin kişi başvurmuş. Ama bir kişi hem SGK hem Gelir İdaresine başvurmuş olabilir. Yapılandırılan borç tutarı 51 milyar 400 milyonu aşan bir rakam” dedi. Babacan, bu rakamın sadece yeniden yapılandırılan borç tutarını gösterdiğini, henüz devletin kasasına girmiş bir para olmadığını kaydetti. “Bu paranın kasaya girmesi durumunda nerelerde kullanılacak” sorusu üzerine Babacan, şu bilgiyi verdi: “Ne kadarı peşin ödenecek, ne kadar taksitlendirilecek ortaya çıktıktan sonra, oturup hesap, yapacağız. 2012 ve sonraki yılların bütçesini yaparken dikkate alacağız. Şu an itibariyle bu
rakamın tek kuruşuna dokunmuş değiliz.”

Haberin Devamı

Kredilerde yüzde 25’lik artış makul

DEVLET Bakanı Ali Babacan, kredi artış hızının yüzde 25’ye sınırlamasına ilişkin, “Dengeli bir rakam. Zorlamaya gerek görmüyorum” dedi. Babacan, 31 Mayıs’ta Bankalar Birliği’nin Genel Kurul toplantısı olduğunu, yüzde 25’lik oranın esnetilmesiyle ilgili talep gelebileceğini belirtilerek, “Bankalarımız çok sürpriz bir icat, yeni bir buluş gibi farklı bir şeyle gelmezlerse yüzde 25 oranından vazgeçmemiz, bir geri adımımız söz konusu olmayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!