Azınlık hisseyle yönetime devam

Güncelleme Tarihi:

Azınlık hisseyle yönetime devam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 08:30

Boyner Perakende’nin Katarlı ortağı Mayhoola For Investments, şirketin yüzde 11.27’sini 117 milyon liraya alarak payını yüzde 42.68’den yüzde 53.95’e çıkardı.

Haberin Devamı

İşlemin tamamlanması halinde şirketin halka açıklık oranı Boyner Ailesi fertlerinin hissesi dışında yüzde 2.24’e inecek. Konuyla ilgili olarak çalışanlarına mektup gönderen Boyner Grup CEO’su Cem Boyner, “Boyner Holding ve Mayhoola arasında devam eden iş ortaklığı ve işbirliği çerçevesinde, hissedarlarımız Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ (BOYP) Yönetim Kurulu’ndaki temsil ve karar süreçlerini daha önce olduğu şekilde sürdürecekler, BOYP ve bağlı şirketlerin yönetim, sevk ve idaresi de var olduğu şekilde aynen devam edecek” dedi.

Yapılan yatırımın şirkete ve Türkiye’ye olan güvenin göstergesi olduğunun altını çizen Boyner’in mektubunda şu ifadelere yer verildi: “Grup şirketlerimiz Altınyıldız, AyMarka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık’ı bünyesinde barındıran BOYP’deki yeni bir gelişmeyle ilgili sizleri bilgilendirmek isterim. 2015 ve 2017 yıllarında gerçekleştirdiği yatırımlarla BOYP’un iki büyük ortağından biri olan Mayhoola for Investments, BOYP’un Borsa İstanbul’da işlem gören ve bireysel yatırımcıların elinde bulunan yüzde 11 oranında hissesini satın alma anlaşması imzalayarak BOYP’taki yatırımını büyütme kararı aldı.

Haberin Devamı

GELECEĞE DUYULAN GÜVEN

Boyner Grup şirketleri aracılığıyla Türkiye’ye yaklaşık 120 milyon TL yeni yatırım anlamına gelen bu işlemin sonrasında Mayhoola’nın BOYP’taki hisse oranı yaklaşık yüzde 54 olacak. Boyner Holding ve Boyner Ailesi’nin yüzde 44 oranındaki ortaklığı ise değişmeden aynen devam ediyor. Boyner Holding ve Mayhoola arasında devam eden iş ortaklığı ve işbirliği çerçevesinde, hissedarlarımız BOYP Yönetim Kurulu’ndaki temsil ve karar süreçlerini daha önce olduğu şekilde sürdürecekler, BOYP ve bağlı şirketlerin yönetim, sevk ve idaresi de varolduğu şekilde aynen devam edecek. Ülkemizin ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçtiği bugünlerde Mayhoola’nın BOYP’un Borsa İstanbul’daki halka açık hisselerine yaptığı bu yatırımı, şirketlerimizin geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olarak görüyorum. Boyner Grup olarak, işimizin ve markalarımızın varlık sebebi olan müşterilerimiz ve ülkemiz için yarattığımız değeri her geçen gün artırarak büyümemizi sürdüreceğimize can-ı yürekten inanıyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!