Aygaz kriz dinlemedi

Güncelleme Tarihi:

Aygaz kriz dinlemedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2010 12:55

Geçen sene net karını 315 milyon liraya yükselten Aygaz’ın toplam cirosu 3,8 milyar TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Aygaz, 2009 faaliyet yılı içinde LPG sektöründe yüzde 30’luk pazar payı ile açık ara liderliğini korudu. 2 bin 142 tüpgaz ve 1.121 otogaz istasyonu ile yurdun dört bir köşesinde hizmet veren Aygaz'da 15 bin kişi çalışıyor.

Büyümenin lokomotifi otogaz

Türkiye LPG sektörü geçtiğimiz yıl yüzde 5 büyürken, sektörün lokomotifi konumunda olan otogaz segmentinde büyüme oranı yüzde 9 oldu. Aygaz’ın otogaz satışlarının yüzde 11’lik artış göstererek, sektör ortalamasını aşması dikkat çekti. 64 firmanın faaliyet gösterdiği LPG sektöründe Aygaz grubunun (Aygaz ve Mogaz) pazar payı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) sektör raporuna göre tüplügazda % 39, otogazda ise % 24 oldu.

Aygaz’ın 2009 konsolide finansal sonuçlarına göre net satış geliri 3.787 milyon TL olurken, net dönem karı 315 milyon TL olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

2,8 milyar dolarlık satış geliri ile Aygaz, Türkiye’nin özel sektörde en büyük 9’uncu sanayi kuruluşu ve Avrupa’nın en büyük 5. LPG şirketi.

"2009 çok başarılı geçti"

Şirketin 2009 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, “2009 Aygaz için birçok açıdan oldukça başarılı bir yıl oldu. Ciromuzdan, faaliyet karlılığımıza; hisse değerimizden iştiraklerimizdeki paylarımıza kadar birçok kalemde artış sağladık. Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaya ve belirsizlik ortamına rağmen gerçekleşen bu başarıda özveriyle çalışan bayilerimizden, beyaz ve mavi yaka personelimize; tedarikçilerimizden, stratejilerimizi kararlılıkla uygulayan yönetim ekibimize ve hissedarlarımıza kadar pekçok kişinin payı var. Aldığımız olumlu sonuçlar, şirketimizin her koşulda nasıl bir rekabet gücüne sahip olduğunu göstermesi açısından da ayrı bir değer taşıyor.” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!