Aygaz, 50'inci kuruluş yılını kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Aygaz, 50inci kuruluş yılını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 12:59

Türk halkını 1961 yılında tüpgazla tanıştıran Aygaz, 50. kuruluş yılını kutluyor.

Haberin Devamı

Yarım asır önce Koç Holding Kurucusu Merhum Vehbi Koç tarafından İstiklal Caddesi Merkez Han’da kurulan Aygaz, zaman içinde Avrupa’nın beşinci büyük LPG şirketine dönüştü.

Koç Holding Şeref Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, “Bugün Avrupa’nın beşinci büyük LPG şirketi olan Aygaz, üretimden dağıtıma uzanan enerji zincirinin tamamına hâkim olan yegâne şirkettir. Lider olmak zordur. Ama lider kalabilmek çok daha zordur” diye konuştu.

Koç Holding Kurucusu Vehbi Koç’un, şirketle bayiler arasında ilk günden itibaren yerleştirdiği “Aile” felsefesinin, Aygaz’ı bugün ulaştığı başarılara taşıdığını anlatan Rahmi M. Koç, “Aygaz’ın bütün Türkiye’ye yayılmış olan bayileri, Aygaz’ın ailesidir. Şirketin can damarı olan bayilik mesleği babadan oğula, oğuldan da toruna geçen bir iş haline gelmiştir” diye konuştu. Koç, Aygaz’ın Koç kültürünün özelliklerini taşıyan bayilik kurumunun 50 yıl önceki yaklaşımından taviz vermeyen, modernleşmiş üslubunun 20 yıldır otogaz bayileri tarafından da benimsendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aygaz’ın insanla olan doğrudan ilişkisini yalnızca üretici-tüketici düzeyinde bırakmadığına dikkat çeken Rahmi M. Koç, yıllardır yürütülen kapsamlı sosyal sorumluluk ve kültür projeleriyle bu ilişkiyi sonsuza dek kalıcı hale getirdiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!