Axis’le 2 bin kişilik istihdam

Güncelleme Tarihi:

Axis’le 2 bin  kişilik istihdam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 21:43

BUGÜNE kadar 122 gayrimenkul projesine imza atan Sur Yapı perakendede hedef büyüttü.

Haberin Devamı

2013 yılında Axis Kâğıthane Alışveriş Merkezi’ni (AVM), 2014 yılında Ümraniye’de Metrogarden AVM’yi hizmete açan Sur Yapı, Bayrampaşa’da da 550 milyon dolar değerinde bir AVM hayata geçirdi. Bugün açılışı yapılacak Axis İstanbul AVM’nin iki fazdan oluştuğunu belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Birinci faz 40 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor. İkinci fazın açılması ile 60 bin metrekare alan ve 170 mağazaya ulaşacağız. Projede 195 de ofis yer alacak ” dedi.

METROYA BAĞLANTILI

Elmas, Axis İstanbul’da ilk yılda 8 milyon ziyaretçi ve 300 milyon lira ciro hedeflendiklerini söyledi. AVM’nin 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını dile getiren Elmas, ofislerle birlikte bunun 3 bin 500’e çakacağını belirtti. Projeyi Hayat Holding ortaklığında yaptıklarını ve Ece Türkiye’nin yöneteceğini belirten Altan Elmas, “Hayat Holding bu arsayı 50 yıl önce almış. 2006’da biz talip olduk. Yarısı Hayat Holding’e aitti. Diğer yarısını da biz aldık. 6-7 yıl prosedür sürdü. 2.5 yılda inşaat için çalıştık ve 1. fazı bitirdik. Prosedürler bitince hemen arkamızdaki 2 parseli değerlendireceğiz” dedi. Projenin konumu ile avantajlı olduğunu belirten Elmas, “E-5 ile Vatan Caddesi’nin kesiştiği noktadayız. Aksaray- havaalanı metro hattının bir durağı Axis İstanbul’un önünde olacak. Metrodan direk bağlantı da sağlanacak” dedi.

GYO OLMAYI PLANLIYOR

Şirketin gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olma yolunda ilerlediğini belirten Elmas, yeni perakende yatırımları için de şunları söyledi: “Bursa’da geçen yıl Marka projesine başladık. Bu projede 75 bin metrekare kiralanabilir alan olacak. Hayat Holding ve Torunlar iş birliği ile İzmir’de de bir projemiz olacak. 5 tane de alışveriş sokağı projemiz var. 2017 sonuna kadar 735 bin metrekare ticari alana imza atacağız. Toplamda 1099 mağaza büyüklüğüne, 2.3 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne ulaşacağız. Söz konusu gelişmelerle bütün bu AVM’lerimize yıllık 46 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Yıllık ciro 2.2 milyar liraya ulaşacak.” Eyüp ve çevresinde büyük bir potansiyel gördüklerini belirten ECE Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, “Bu potansiyeli ve geniş çekim alanını göz önünde bulundurarak tanınmış, her zevke hitap edebilecek markalar, çok çeşitli gastronomi konseptleri, eğlence alternatifleri ile dengeli ve kaliteli bir marka karması oluşturduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!