AVM yasası yolda

Güncelleme Tarihi:

AVM yasası yolda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 11:27

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, küçük esnafın en çok büyük mağazalardan şikayet ettiğini belirterek, “Büyük mağazalarla ilgili yasa tasarımızı hazırlıyoruz. Bütçe görüşmelerinden sonra Bakanlar Kurulu'na sevk ediyoruz. Ocak veya şubat aylarında da meclise gelir. Önemli bazı değişiklikler var” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Ergün, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı kapsayan, sanayici, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları, eğitimciler ve uzmanların geniş katılımıyla yapılan “Trakya Sanayi ve Ticaret Zirvesi”nin değerlendirmesinde zirvenin olumlu geçtiğini söyledi.

Zirvede küçük esnafın en çok şikayetçi olduğu alış veriş merkezleriyle ilgili yasa tasarısı hazırlığı içinde olduklarını ifade eden Bakan Ergün, şöyle devam etti:

“Küçük esnafın en çok şikayet ettiği büyük mağazalar. Büyük mağazalarla ilgili yasa tasarımızı hazırlıyoruz. Bütçe görüşmelerinden sonra bakanlar kuruluna sevk ediyoruz. Ocak veya şubat aylarında meclise gelir. Önemli bazı değişiklikler var.

Bu işler taşrada bozuluyor, merkezin düzeltmesi isteniyor. Büyük mağazalara ruhsatı kim verdi, plan değişikliklerini kim yaptı? Belediye meclisleri yaptı. Neden yaptı peki. Yapın diye zorlayan mı oldu? Merkezden milletvekilleri mi, hükümet mi zorladı? Yok zorlamadı. İster kasaba, ister ilçe, ister il belediyesi olsun bir miktar para transferi için o plan tadilatlarını yaptı. Belediyeler, günü birlik kazançlar uğruna bu plan tadilatlılarını kolayca yapabilmektedir.

Haberin Devamı

Alış veriş merkezlerinin kuruluşları bundan sonra yerel komisyonlar marifetleriyle izne bağlanacak. Kurallar getiriyoruz. Bunların ayrıntıları kamuoyuyla ileriki günlerde paylaşılacaktır. Hem tüketici hem üreticinin hakkının korunduğu bir yaklaşımla ele alacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!