Avis lüks segmente yöneliyor

Güncelleme Tarihi:

Avis lüks segmente yöneliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 10:11

Avis Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, müşterilerden gelen talepler doğrultusunda filolarında lüks sınıftaki araç sayısını artırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ekici, Türkiye'de araç kiralama sektörüne ve Avis'e ilişkin yaptığı değerlendirmede, son dönemde sektörde lüks sınıf araçlara olan kiralama talebinin arttığına dikkat çekti.

Ekici, "lüks segmentin toplam araç parkının içindeki payı yüzde 12'ye ulaştı. Biz de 4x4 SUV modellerin yanında Mercedes C180 K, Volvo S60, BMW 3.16 ve Minicooper gibi markaları ekleyerek araç  parkını genişlettik. Günlük kiralama işinde lüks araçların da uygun fiyata  kiralanabildiğini göstermek istiyoruz " dedi.

PAZAR ÇOK BÜYÜYECEK

Türkiye'de günlük ve operasyonel araç kiralama sektörünün son 10 yıldır ciddi bir büyüme trendi içinde olduğunu kaydeden Ekici,  2011 yılı itibariyle 3 milyar dolarlık araç parkı değerine ulaşıldığını söyledi. Ekici, şöyle devam etti:

"Pazardaki sermaye, işgücü ve teknoloji yatırımlarının da eklenmesiyle şu  anda 145 bin adet olan günlük ve operasyonel kiralamadaki araç sayısı gelecek beş yılda 2 katına ulaşacak. Türkiye'de yılda her 10 bin kişiye düşen kiralık araç sayısı 2 adet iken, Avrupa Birliği (AB)  ülkelerinde bu sayı 50 araca kadar çıkıyor. Aynı şekilde uzun dönemli kiralama tarafında da Avrupa'nın oldukça  gerisindeyiz."

Haberin Devamı

Yurtiçi-yurtdışı turizm amaçlı seyahatler, kongre turizminin yaygınlaşması, ekonominin gelişmesi, Türkiye'nin tanıtımlarının artması ve euronun Türk lirası karşısında değer kazanması gibi etkiler sayesinde de sektörün giderek büyüdüğüne işaret eden Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun yanında, son dönemde özel havayolu şirketlerinin sayısının  artması da sektörün önünü açan gelişmelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İç  hat yolcu sayısı son 3 yılda yüzde 53, dış hat yolcu sayısı ise yüzde 33 arttı.  Bireyler artık uzak mesafeler için kendi aracını kullanmak yerine uçağı tercih etmeye ve sonrasında araç kiralamaya başladı. Buna paralel havalimanlarında  açılan araç kiralama ofisleri sayısında ciddi yükseliş var. Yapılan bir  araştırmaya göre Türkiye, önümüzdeki 20 yıl içinde Avrupa hava trafiğine en fazla  katkı yapacak 2. ülke konumunda."

Haberin Devamı

BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 50

Önümüzdeki dönemde filolarını büyütmek istediklerini anlatan Ekici, yılsonunda operasyonel ve günlük kiralama toplamında araç parkını 16 bin 500 adete çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

2011 yılında Afrika ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerden dolayı Türkiye turizminde normalin üzerinde bir artış beklendiğini ve bu durumun araç kiralama sektörüne olumlu yansıyacağını anlatan Ekici, "İlk 5 ayki kiralama rakamlarında geçen senenin yaklaşık yüzde 35 üzerinde olduğumuzu öyleyebiliriz. Bu oranı yüksek sezonda yüzde 50 büyümeye taşımak istiyoruz. Esas hefefimiz bu yıldan itibaren iki yılda iki kat büyümek. Uzun dönemli kiralamada ise 5 yılda 3 kat büyüme planımız var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!