Atölye projesiyle fayda sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Atölye projesiyle fayda sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 07:00

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) imar planlarında hizmet destek alanı olarak tanımlı olan toplam 7.206 metrekare büyüklüğündeki parsel üzerinde atölye binaları inşa etti. Toplam 5 bin 500 metrekarelik kapalı alanlı ve 7 bağımsız bölümden oluşan inşaat bu yıl tamamlandı ve noter huzurunda yapılan kura çekimi ile binalar kiralandı.

Haberin Devamı

HOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Faruk Korun, bu projeyi hayata geçirerek bölgeye iki önemli fayda üretmeyi amaçladıklarını belirtti.

KALICI GELİR KAYNAĞI

Korun, “Hem bölge katılımcısı firmalarımızın yoğun taleplerini karşılayıp onların üretim alanına katkı sağladık, bölge firmalarımıza dönük imalat ve hizmet üreten firmaları yakın bir lokasyona getirdik hem de kira gelirleri ile HOSAB’ı kalıcı gelir kaynağına kavuşturduk. Böylece sanayimize daha az yük olan ve fayda üreten bir projeyi hayata geçirmiş olduk” şeklinde konuştu. HOSAB, ekim ayından itibaren kira sözleşmelerini yaparak atölye binalarında faaliyetin başlamasını sağlamış olacak.
Otomotiv sektörü yoğun bir bölge olarak son yıllarda doluluk oranının yüzde 80’lere ulaştığını vurgulayan Başkan Korun, bölge ile ilgili şunları söyledi: “Elektrik, doğalgaz, su, atık su arıtma, ulaşım gibi alt yapılarımızı çağdaş olanaklarla bölge içinde tamamladık. Bünyemize 2020 sonunda dahil ettiğimiz Akçalar Gelişim alanımızda da alt yapılarımızı hızla yapıyoruz. HOSAB, otomotiv merkezi Bursa’da bu sektördeki firmalarımızın yoğun olduğu bir OSB. Bursa’nın en büyük 250 firması içinde yer alan 10 katılımcımızın 9’u otomotiv alanında faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

Yönetim olarak bizler de firmalarımıza en çağdaş alt yapıyı sunarak, enerji ve su girdileri gibi konularda en uygun ve rekabetçi fiyatları sağlayarak, nitelikli hizmet üretmek için çalışıyoruz. Bu konuda da çok önemli bir yol katettiğimizi sevinerek söyleyebilirim. 2022 yılı içinde TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgemizi de alarak HOSAB’ı kurumsal ve sürekli gelişen bir yapı olma yolculuğunda bir adım daha ileriye taşıdık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!