ATO: Kredi kartı tasarısı intihar yasasıdır

Güncelleme Tarihi:

ATO: Kredi kartı tasarısı intihar yasasıdır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 11:27

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, polis memurunun Meclis'teki intihar olayının milletvekillerine verilen açık bir mesaj olduğunu bildirerek "Tasarı bu haliyle intihar yasasıdır" dedi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda verilen bir önergeyle kredi kartı borçlarına ödeme kolaylığı getirildiğini, ancak daha sonra bu önergenin bankaların istediği şekilde değiştirildiğini savundu.
Kendi istedikleri şekilde verilen önergede, vatandaşın temerrüt tarihindeki ana parasına TÜFE oranı eklenmesiyle bulunacak rakamın 24 ay taksitlendirilmesinin öngörüldüğünü ifade eden Aygün, şunları kaydetti:  “Komisyon çalışmalarına 1 saat ara verildi. Arada komisyon başkanı Soner Aksoy, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, banka temsilcileri bir odaya girip taslağa son şeklini verdiler. Beni ve diğer sivil toplum örgütü temsilcilerini içeri dahi almadılar. Önerge bankaların baskısıyla kapalı kapıların ardında değişti ve sadece bankaların işine yarayan bir hale geldi.”

Açıklamasında, polis memuru Kafalı'nın Şeref Salonu'nda intiharının milletvekillerine verilen açık bir mesaj olduğunu savunan Aygün, şöyle dedi: “Mesajdan anlaşılması gereken; tasarı bu haliyle intihar yasasıdır. Bütün milletvekilleri bu mesajı iyi okumalıdır. En başta da tasarıyı renksiz, kokusuz, ruhsuz halde çıkarmaya gayret eden Komisyon Başkanı Soner Aksoy ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener tarafından mesaj iyi okunmalıdır.”

“KOLAYLIK GETİRMİYOR”

Aygün, tasarıyla, icra takibine düşmüş tüketicilerin takibe düştükleri tarihteki borçlarının esas alınıp, bu borca yıllık yüzde 22 faiz işletilerek 12 eşit taksitle ödeme imkanı getirildiğini belirterek, bu düzenlemenin bankaların işlerini kolaylaştırdığını savundu.

Tasarının kolaylık getirmediğini iddia eden Aygün, “Tasarıda ana para, icraya düştüğü tarih olarak alınıyor. Zaten ne oluyorsa, borçlunun gecikme faizi ve temerrüde düştüğü o 3 aylık dönemde oluyor. Borç bu 3 ayda ikiye, üçe katlanıyor. Bu katlamaya izin veren bir yasanın iyi bir yasa olduğunu kim söyleyebilir? Tasarı bu şekilde çıkarsa, bundan sonra olacak intiharlardan, boşanmalardan meclis sorumlu olur” görüşünü savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!