Atlasjet Süleymaniye ve Erbil'e uçamıyor

Güncelleme Tarihi:

Atlasjet Süleymaniye ve Erbile uçamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 10:09

Atlasjet Havayolları’nın Kuzey Irak’taki Süleymaniye ve Erbil şehirlerine yaptığı seferlerin Irak Sivil Havacılık yetkililerin izin vermemesi nedeniyle yapılamıyor.

Haberin Devamı

Atlasjet Havayolları’nın geçen perşembe akşamı Atatürk Havalimanı’ndan kalkan KK6200 sefer sayılı uçağının Süleymaniye havalimanına iniş izni istemiş ancak Süleymaniye Hava Trafik Kontrol Merkezi iniş için izin vermeyince Atatürk Havalimanı’na geri dönmüştü. Irak Sivil Havacılık yetkililerin Süleymaniye ve Erbil seferlerinin yapılmasına izin vermemesi üzerine şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, sabah saatlerinde THY ait bir uçakla Iraklı yetkililer ile görüşmek üzere Bağdat’a gitti. Bu arada Atlasjet Havayolları’nın sabah saat 10:20’de Atatürk Havalimanı’ndan yapılacak KK-6212 sefer sayılı İstanbul-Süleymaniye uçuşu saat 16:15’e gecikme yaptı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Atlasjet Havayolları, Kuzey Irak’ın Süleymaniye ve Erbil seferlerinin yapılamaması nedeniyle mağdur olan yolcuların bilet paralarının geri iade edildiğini açıkladı. Yapılan açıklama şöyle devam etti: "01 Ocak 2015 tarihinden beri, operasyonel anlamda uçaklarımızın hazır bulunmasına rağmen, yolcularımızın Irak’a ulaşımı havayolumuzdan kaynaklanmayan sebeplerden ötürü sağlanamadığı için konaklama imkanı ve dileyenlere ücret iadesi sunulmuştur. Ancak bugün itibariyle, Erbil ve Süleymaniye bileti almış olan tüm yolcularımıza durum normale dönene kadar kesintisiz ücret iadesi yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!