Atatürk Havalimanı'na ‘terminal’ imzası

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanına ‘terminal’ imzası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

İhale aşamasında bir çok sorunlara neden olan, bir Genel Müdür ile Bakanı mahkemeye düşüren Atatürk Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminali inşaatı nihayet başlıyor. İnşaatı yapacak olan Tepe-Akfen-Flughafen Wie konsorsiyumu ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri arasında imzalandı. Törene Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir de katıldı.

Ulaştırma Bakanı Menzir, imza töreninde yaptığı konuşmada, kimin tarafından başlatılmış olduğuna bakmaksızın, ülkenin yararına olan bütün projelere destek vereceklerini söyledi. Terminal binası, otopark ve eklentilerinin öngörülen süreden önce bitirilmesini beklediklerini söyleyen Menzir, tesisin benzerlerinden daha iyi olmasını istediklerini vurguladı.

ÜÇÜNCÜ PİST

Menzir, Atatürk Havaalanı'na üçüncü bir pist yapılacağını açıkladı ve Tekirdağ-Çorlu ile Kocaeli Cengiz Topel havaalanlarının önümüzdeki turizm dönemine yetiştirileceğini söyledi. İstanbul Kurtköy havaalanı ile İstanbul'a dört pistli yeni bir havaalanı yapımı için çalışmaların sürdüğünü de anlatan Menzir, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havaalanlarının dış hatlar terminalleri inşaası için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Menzir, Türkiye'nin 80 kentine havaalanı hedefinin mutlaka gerçekleştirileceğini ifade etti.

Menzir sözleşmenin imzası sırasında kendi rolünü ‘‘şahitlik’’ olarak açıkladı ve ‘‘Şahitliğim kuvvetlidir. Şimdiye kadar şahitliğini yaptığım nikahların hiçbirinde boşanma olmadı’’ esprisini yaptı.

DHMİ Genel Müdür Vekili Taner Küçükünsal da proje için yer tesliminin önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi. Konsorsiyum adına konuşan Tepe İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Kantur, hükümetin değişmesine rağmen projenin yaşama geçirilmesinin devlette devamlılığa örnek oluşturduğunu vurguladı.

Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek olan yıllık 16 milyon yolcu kapasiteli dış hatlar terminali ve 7 bin araçlık otopark ile eklentileri, 30 ayda tamamlanacak. Projenin 306 milyon dolara malolacağı tahmin ediliyor. Tepe-Akfen-Flughafen Wie konsorsiyumu, projeyi gerçekleştirdikten sonra tesisleri 3 yıl 8 ay 20 gün süreyle işlettikten sonra DHMİ'ye devredecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!