Asya borsalarında büyük kayıp

Güncelleme Tarihi:

Asya borsalarında büyük kayıp
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 09:46

Doların yen karşısında değer kaybetmesi Japon borsalarında büyük düşüşe yol açtı. Uzakdoğu borsalarında yaşanan fırtına açılışta Türkiye'yi de kısmen etkiledi.

Haberin Devamı

Piyasalar yeni haftaya Asya borsalarında büyük kayıplarla başladı. Japon Nikkei endeksi bir günde yüzde 3,32 kayıp yaşayarak 13 bin 661 puana geriledi.

Japonya'da Başbakan Shinzo Abe'nin ismiyle anılan Abenomics stratejisi kapsamında yüzde 7.5'lik bir ekonomik büyüme hedefi konulmuştu. Bu hedef doğrultusunda ihracatçı firmalara destek için Japon Yen'i son 12 ayda dolara karşı yüzde 25 değer kaybetmişti. Ancak bugün dolar Yen'e karşı sert düşüş yaşayınca özellikle ihracatçı firmaların hisseleri büyük kayıplar yaşadı. Toshiba hisseleri yüzde 5 değer kaybederken JTI'da kayıp yüzde 4'ü geçti.

Japonya'da yaşanan bu fırtınalı gün diğer Asya borsalarını da etkiledi. Şangay Kompozit endeksi şu sıralar yüzde 1,70 kayıpla seyrediyor. Çin'de Haziran ayında imalat endeksi artışı yüzde 6,5 ile Mayıs ayındaki rakamlarının çok gerisinde kalması Asya'daki endişeleri tetikledi.

Haberin Devamı

BORSA İSTANBUL DA DÜŞÜŞLE AÇILDI
Asya'dan esen bu olumsuz rüzgarlar Türkiye'yi de etkiledi. Borsa istanbul Asya'daki olumsuz rakamların etkisiyle yüzde 0,57 kayıpla 72 bin 143 puana kadar geriledi.

Borsa İstanbul'un kaybının yanında dolar da haftaya yükselişle açıldı. Dolar günlük yüzde 0,25 kazançla 1.9272 TL'den satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!