ASO: Bize de cömert ol IMF

Güncelleme Tarihi:

ASO: Bize de cömert ol IMF
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'de yaptığı temaslar sonucunda, ‘‘Bol dua ve nasihat aldık’’ yorumunu yaptı. Çağlayan, IMF'nin yapılmasını istediği yapısal reformları kendilerinin de istediğini belirterek, ‘‘Bunları yapmak için aslında IMF'ye şirin gözükmek zorunda falan değiliz. Türkiye bunları zaten yapmalı’’ dedi.

MF'nin, Kore, Brezilya gibi ülkelere yüksek miktarda fon ayırdığını hatırlatan Çağlayan, şöyle konuştu:

‘‘IMF'ye diyorum ki; başka ülkelere cömertlik yaptınız. Gelin bu cömertliği Türkiye'ye de yapın. İlla duvara toslamamızı beklemeyin. IMF bekliyor ki bir ülke duvara toslasın. Tosladıktan sonra da vereceğinin paranın 10 katını da versen rayına sokamıyorsun. Biz şunu bekliyorduk, (Evet Türkiye ciddi ve kararlı bir yolda. Türkiye'de sayısal üstünlüğü olan bir hükümet var. Türkiye Büyük Millet Meclisi yapısal reformları yapmak anlayışı içinde. Biz de bu kararlı gördüğümüz ortamda Türkiye Cumhuriyeti'ne şu günden itibaren şu maddi yardımları başlatıyoruz. Ancak stand-by olduğu için 3 ayda, 6 ayda bir geleceğiz, denetleyeceğiz. Şartlar uygunsa kredinin geri kalan dilimini vereceğiz.)’’

IMF'nin vereceği 3-4 milyar doların çok önemli olmadığını anlatan Çağlayan, verilecek paranın, Türkiye'nin borçlanma imkanına kavuşması anlamına geleceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!