Aşırı sıcaklar üreticiyi zor durumda bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sıcaklar üreticiyi zor durumda bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2006 12:46

Manisa'nın ve Türkiye'nin üzüm yetiştiriciliğinde önde gelen ilçelerinden Sarıgöl'de üreticiler, ürünlerini aşırı sıcaktan korumak amacıyla gölgelikler inşa ediyor.

Haberin Devamı

Üreticiler, son yılların en sıcak Ağustos ayının yaşandığını belirterek, sıcaklardan etkilenen Sarıgöl Ovasında gölgede 40 dereceye varan sıcaklar nedeniyle, üzüm bağlarındaki üzümlerin zarar görmemesi için üzüm bağlarını örtü altına almaya başladı.

Sarıgöl ilçesinin merkez başta olmak üzere Baharlar, Emcelli, Sığırtmaçlı, Bağlıca, Yeşiltepe, Çimentepe köylerindeki üreticiler, binlerce dekarlık alandaki bağları, kurdukları gölgelikler ve serdikleri örtülerle koruma altına almaya çalışıyor.

Geçen yılın aynı aylarında üzüm kesim çalışmalarının hızlı olduğunu bu yıl ise durgunluk görüldüğünü belirten üzüm üreticisi Nebi Gümüşlü (38), ürünlerini tamamen kaybetmemek için çaba sarf ettiklerini ve ek harcamada bulunmak zorunda kaldıklarını belirterek, üzüm fiyatlarının düşük seyretmesinin, üreticiyi endişelendirdiğini kaydetti.

Üzüm fiyatlarının geçen yılla aynı şekilde seyrettiğini ancak, girdi fiyatlarının artığını söyleyen Gümüşlü, zor durumda olduklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!