Aselsan ve MKEK'ten yeni silah

Güncelleme Tarihi:

Aselsan ve MKEKten yeni silah
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 12:10

Türk Savunma Sanayisinin iki büyük kuruluşu Aselsan ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Kundağı Motorlu Hava Savunma Silah Sistemi ve Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs projelerinde birlikte çalışacak.

Haberin Devamı

Aselsan'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için geliştirilecek olan Kundağı Motorlu Hava Savunma Silah Sistemi, mekanize ve zırhlı birliklerin intikalinde alçak irtifa hava tehditlerine karşı korunması görevini üstlenecek.

Sistemler tek başına veya Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) kullanılmakta olan Aselsan Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi (HERİKKS) koordinasyonunda görev yapabilecek.

Sistemler, zırhlı birliklerin düşman uçak, helikopter ve insansız hava araçlarına karşı etkin olarak kullanılacak.

Projede sistem sorumluluğunu üstlenecek olan Aselsan Atış Kontrol Sistemi, Komuta Kontrol Sistemi, arama ve takip radarlarını, MKEK hava savunma topunun üretimini gerçekleştirecek.

HAVADAN TAŞINABİLİR HAFİF ÇEKİLİ OBÜS

Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüsler, helikopterle taşınarak görev bölgesine hızla intikal ederek TSK'nin ateş gücünü artıracak.

Haberin Devamı

Projede MKEK silahı ve mühimmatını, Aselsan ise atış kontrol sistemini geliştirecek. Obüs, TSK envanterindeki Ateş Destek Otomasyon Sistemi (ADOP-2000) ile entegre bir şekilde görev yaparak Türk topçusuna hizmet verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!