Artık kalplere hitap edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Artık kalplere hitap edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 10:23

Renault Mais’in yeni Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, ilk model lansmanını Bursa’da 200 milyon Euro yatırımla üretilen yeni Megane Sedan ile yaptı. Renault’da yeni bir dönemin başladığını kaydeden Çağdaş, önümüzdeki dönemde izleyeceği vizyonu, “Algı ve imaja odaklanacağız. Müşterilerin kalbine hitap edeceğiz” sözleriyle aktardı. Çağdaş, ikinciliğe tahammülü olmadığını da söyledi.

Haberin Devamı

EYLÜL ayı sonunda Renault Mais’in genel müdürlük koltuğuna oturan Dr. Berk Çağdaş, ilk model lansmanını Bursa’da üretilen Megane Sedan ile yaptı. 200 milyon Euro yatırımla 30 ülkeye ihraç edilecek modelin lansmanı için bir araya geldiğimiz Çağdaş, yeni dönemde izleyeceği vizyonu anlattı. Müşterilerin otomobil alırken beş kritere göre hareket ettiğini söyleyen Çağdaş, “İlk sırada tasarım var. İnsanlar aracın içinde kendisini hayal ediyor ve yakıştığını düşünürse kararını veriyor. Algı ikinci, imaj üçüncü, teknik özellikler dördüncü, teknoloji ve fiyat beşinci sırada geliyor” dedi. Tasarım, teknik, teknoloji ve fiyat konusunda çok büyük bir değişiklik yapılamayacağını belirten Çağdaş, “Algı ve imaja odaklanacağız. Müşterilerin kalbine hitap edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İKİNCİ OLMAYACAĞIZ

Oyak Grubu’nun, varlık gücü bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci grubu olduğunu belirten Çağdaş, “Sanayi tesisleriyle, çalışan sayısıyla, yaptığı yatırımlarla, yatırım yapabilme gücüyle Koç Holding’den sonra Türkiye’nin ikinci büyük grubuyuz. Toplamda 86 şirketimiz var. Otomotiv pazarında, Renault otomobil satışlarıyla birinci, toplam satışlarda ise ikinci sırada. Biz hiçbir sektörde ikinci olmak istemiyoruz. Çünkü birinci olmayı hak ediyoruz. Renault gibi bu kadar güzel bir markayla neden olmasın. Bu marka hak ettiği yerde olacak. Her şey güzel olacak” diye konuştu.  Çağdaş, filo satışlarının bundan böyle perakendenin önünde olmayacağını da belirterek, filo ve perakende satışlarının dengeli olacağının sinyalini verdi. Çağdaş, “Kârsız çok satmak yerine kârlı ama etkili satış yapacağız” dedi.

MEGANE KATKISI OLACAK

Yeni Megane Sedan’ın Renault’nun binek otomobil pazarındaki liderliğine önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Çağdaş, şunları söyledi: “C segmenti Türkiye’de binek otomobil pazarından yüzde 49.5 pay alıyor. Sedan kasanın bu segmentteki payı ise yüzde 29. Megan Sedan, yenilenen tasarımının yanı sıra bir üst segmentten aldığı özellikleri ile rakipleri arasında öne çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Megane Sedan Renault’nun Türkiye binek otomobil pazar liderliğine katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YENİ MEGANE 62 BİN 600 TL

BURSA’da 200 milyon Euro yatırımla üretilen ve 30 ülkeye ihraç edilecek yeni Megane Sedan, 12 Ekim’den itibaren 62 bin 600 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacak. Boyut ve donanım bakımından bir üst segmentin havasına yaklaşan yeni Megane Sedan, Joy, Touch ve Icon paketleri ve 2’si benzinli, 4’ü dizel olmak üzere 6 farklı motor seçeneğine sahip. Üst düzey teknolojilerle dikkat çekmeyi başaran yeni Megane Sedan’da ‘Rlink 2’ adındaki multimedya sistem yer alıyor. 7 inçlik yatay veya 8.7 inçlik dikey ekranla çalışan bu sistem, aracın kumanda merkezi olarak konumlanıyor. ‘MULTISENSE’ özelliğiyle motor sesinden direksiyon sertliğine kadar birçok ayar kişiselleştirilebiliyor. Araçta ayrıca eller serbest, şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi gibi birçok sistem yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!