Artık cep telefonunuzu yıkayabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Artık cep telefonunuzu yıkayabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sonunda cep telefonunun suda yıkanabileni de yapıldı. İsveçli Ericsson firmasının yeni ürünü olan R250 tipi bu telefon, hem suya, hem toza, hem de darbelere dayanıklı. Yere düşünce kırılmayan ve pilinden ayrılmayan bu cep telefonu, eylül ayından itibaren tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de piyasaya çıkacak ve 300 milyon lira civarında bir fiyatla satılacak.

Cep telefonlarının ‘‘4x4’’ü olarak adlandırılan ve özellikle şantiyelerde, kırsal alanlarda, teknelerde, avda kullanılması amacıyla tasarlanan bu cep telefonun, diafon özelliği de bulunuyor. Böylece, telefon kulağa ve ağza yaklaştırılmadan konuşma olanağı sağlıyor, ellere hareket imkanı sağlıyor. Bu telefon, aynı zamanda telsiz özelliğine de sahip. 16'lık gruplar içinde telefon telsiz gibi kullanılabildiği için, parasız iletişim olanağa sağlıyor.

YARIŞLA TANITILDI

Ericsson firması, bu ilginç cep telefonunu, İsveç'in kuzeyinde geçtiğimiz hafta başlayan ‘‘The Endless Odyssey- Sonsuz Odyssey’’ yarışmasıyla tanıttı. 650 km'lik bir parkurda, koşma, yüzme, tırmanma, kano, rafting olarak gerçekleştirilen yarışmada 5'er kişilik 10 ekip, iletişimlerini de bu telefonla sağlıyor.

R250'nin özellikleri

Suda yıkanabiliyor

Darbeye dayanıklı, düşmeden etkilenmiyor

Toz ve çamurda kullanılabiliyor.

Bu telefon aynı zamanda bir telsiz.

Göğüs hizasında tutarak konuşmaya olanak sağlayan duafon sistemi var.

Titreşim özelliği var.

Tek tuşla arayıp, konuşma özelliği var.

Ağırlığı: 325 gram

Standby: 150 saat



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!