Armani satılık değil ölene kadar yönetimde kalacağım

Güncelleme Tarihi:

Armani satılık değil ölene kadar yönetimde kalacağım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2010 00:00

Dünyanın önde gelen moda markalarından Armani’nin patronu Giorgio Armani, sahibi olduğu moda imparatorluğunu satmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

ARMANİ 2010-2011 ERKEK KIYAFETLERİ

Armani ailesinden olmayan kişilere verdiği yetkileri artırmasının üzerine aralık ayında yaptığı “Zaman gelir, işleri devretmeniz gerekir” açıklaması, 75 yaşındaki tasarımcının kurduğu imparatorluğu satışa çıkaracağı dedikodularının yapılmasına neden olmuştu. Armani’nin sağlık durumunun iyi olmaması ve yatırımcıları şirketin geleceği hakkında fikir yürütmeleri de moda devinin el değiştirebileceği söylentilerini güçlendirmişti.
2.4 milyar dolar
Ancak 2010 kış kreasyonunu tanıttığı gösteride bu iddiaları yalanlayan Armani, yılda 2.4 milyar dolarlık satış gerçekleştiren şirketinin satılık olmadığını açıkladı. Armani, “Hiç bir zaman satmayacağım çünkü bunu ne istiyorum ne de ihtiyacım var. Olabildiğince ayakta kalacağım ve ölene kadar da kendimi yönetimin bir kenarına atmayacağım” diye konuştu.
Yaşımı değiştirmek isterdim
Giorgio Armani, “Altından yapılmış bir emeklilik beni hiç ilgilendirmiyor. Çünkü bu konu hakkında ne yapacağımı hiç bilmiyorum.” diyerek 30 yıl önce başladığı ve dünya modasına yön veren tasarımcılık hayatına devam etmeyi planladığını ifade etti. İş grubuna iç mekan tasarımı, oteller ve parfümleri de ekleyen Armani, “Bu benim tek hayatım ve başka bir tane daha istemiyorum. Yapabileceğimi bilsem sadece yaşımı değiştirmek isterdim” diye konuştu. Armani ayrıca, dünyanın en uzun gökdeleni Burj Halife içinde yer alan ve kendi tasarladığı Armani Oteli’nin de hayatta bıraktığı bir anıt olduğunu söyledi. Dubai’deki 36 katlı otelde beş restorant bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!