Arjantin kurtuluşu vergide arıyor

Güncelleme Tarihi:

Arjantin kurtuluşu vergide arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 02:11

Arjantin Ekonomi Bakanı Domingo Cavallo, tahvil, bono ve hisse senedi işlemlerinde daha önceki vergi muafiyetini kaldırarak işlem vergisi uygulayacaklarını söyledi.

Borçlarını ödeyememe ihtimali olduğu için uluslararası piyasalarda dalgalanmalara neden olan Arjantin'de mali sistemi yeniden ayağa kaldırabilmek için çabalarını sürdüren Ekonomi Bakanı Domingo Cavallo ‘‘Mali işlem vergisi tam olarak uygulanacak, bütün muafiyetler kalkacak’’ dedi.

Arjantin'deki vergi kayıplarının, hükümet gelirlerinin yarısına ulaştığı tahmin ediliyor. Cavallo'nun vergi artırımından sonra Arjantin'in 128 milyar dolar mertebesindeki borçlarının ödenmesinde bir adım daha atılmış olabileceği de uluslararası gözlemciler tarafından belirtiliyor.

Diğertaraftan menkul kıymet işlemlerine getirilen vergi Arjantin Borsası'nda olumlu etki yapmadı. Arjantin Borsası açılışta dalgalanmaya başladı. Bu galişmeye Arjantin'in uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından notunun düşürüleceği belkentisi eklenince Arjantin Merval Endeksi'ndeki düşüş yüzde 11.7'ye ulaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!