Arınç: 'Emeklilerin gözleri aydın'

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Emeklilerin gözleri aydın
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 09:49

Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Refah payı alamamış olan emeklilerimizin bugüne intibakları sağlanıyor, şimdiden gözleri aydın olsun" dedi. Kamuoyunda İntibak Yasası olarak bilinen çalışmanın 1.8 milyon emekliyi etkilemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

 

Arınç, "Tasarı bu günlerde Meclisimize geliyor. Sayın baÅŸbakanımızın yarın grup konuÅŸmasında detay vermesi mümkün. Ama o vermeyecekse baÅŸka konular öncelikÂtaşıyorsa sayın bakanımız bu konuda bu hafta içerisinde bir açıklama yaparak sanıyorum kamuoyunu sevindirecek geliÅŸmeleri takdim edecektir. Ben detaylaraÂgirmeyim. 2000, 2008 ve 2008'den sonraki, 2000 öncesi, 2000 sonrası, 2008 sonrası farklılıklar ve daha çok 2000'den önce emekli olup da refah payı alamamış olan emeklilerimizin bugüne intibakları saÄŸlanıyor, ÅŸimdiden gözleri aydın olsun" dedi.

 

Arınç, "Rakamlar belli oldu mu, ne kadar artış olacak emeklilerin maaÅŸlarında? Bu yıl içerisinde ödenecek mi bu rakamlar?" sorusuna da , "Allah'tan korkÂkardeÅŸim. 2012'nin başındayız, sen 365 gün sonrasını hedef gösteriyorsun, olacakÂmı diyorsun? 3 partili koalisyon mu var Türkiye'de? Tek başına hükümet var" dedi.

 

Haberin Devamı

1.8 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

 

1981’den 2000 yılına kadar uygulanan aylık bağlama sistemindeki farklılıkların giderilmesi, eşit gün ve prime eşit maaş ödenmesini öngören İntibak çalışması, 2.5 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Bu 2.5 milyon emeklinin 1.8 milyonunun maaşlarında artış olması beklenirken, geriye kalan 700 bininin ise maaşlarında bu kapsamda bir değişikliğin olmayacağı öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!